Taşımalı ibadete geçiliyor!

Taşımalı ibadete geçiliyor!

Yeni cami için Çamlıca-Mecidiyeköy arasına teleferik yapılacak..

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Cami projesi kapsamında Mecidiyeköy-Çamlıca arasına teleferik yapılacağını açıkladı.

NTV canlı yayınına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Çamlıca Tepesi'ne yapılacak caminin, 8 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayacağını söyleyerek, caminin hafriyat çalışmalarının Mart'ta başlayacağını açıkladı.

Caminin 2015 sonuna doğru, Üsküdar-Sancaktepe metrosuyla eş zamanlı olarak faaliyete geçeceğini söylyen Kara, "Camiye teleferikle Mecidiyeköy'den ulaşılabilecek. Daha sonra da Büyük Çamlıca-Küçük Çamlıca için teleferik projesi var" dedi.

15 bin metrekarelik cami

"Biz, projeye göre ruhsat verdik. Mart ayının 2 ya da 3. haftasında hafriyat çalışmaları başlamış olacak. Hazineden tahsis alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cami Yaptırma Derneği'ni görevlendirdi" diyen Kara, 250 bin metrekarelik yeşil alan statüsündeki arazinin, 15 bin metrekaresine caminin yapılacağını, geriye kalanında ise gezi ve fotoğraf çekim yer alanları yer alacağını söyledi.

80 milyon TL'ye mal olacak

Mustafa Kara şöyle konuştu, "Yaklaşık 4 ay boyunca hafriyat buradan Maltepe'deki dolgu alanına taşınacak. 80 milyon TL'ye mal olacak. 2.5 yıl sonunda da bitmiş olacak. 2015 tarihi önemli çünkü; Üsküdar-Sancaktepe metrosunun da bittiği tarih olacak. Bizim için en heyecanlı kısmı radyasyon yayan, anten kirliliğinden de kurtulacağız. Antenler Küçük Çamlıca'ya taşınacak. Büyükşehir Belediyesi'nin, Mecidiyeköy'den Avrupa'dan Asya'ya teleferik projesi var."