Tarikat ve Cemaat İçin Yeni Af Yasası

Tarikat ve Cemaat İçin Yeni Af Yasası

Tarikat ve cemaatlere af ve sınırsız kurs özgürlüğü

Tarikat ve cemaatlere af ve sınırsız kurs özgürlüğü.
 
 
Hükümet, din istismarında sınır tanımıyor. Kur’an kurslarında yaş sınırını kaldıran hükümet, şimdi de bu kurslarda tam bir başıboşluğa neden olacak bir düzenlemeyi gündeme getirdi
 
 09 Mart 2013
 
 
Hükümet, dini istismarda sınır tanımıyor. İsteyen herkes Kur’an öğrensin diye ilk ve orta eğitimde seçmeli ders koyan, bununla yetinmeyip Kur’an kurslarında yaş sınırını kaldıran hükümet, şimdi de bu kurslarda tam bir başıboşluğa neden olacak bir düzenlemeyi gündeme getirdi. İzinsiz kurs açan cemaat ve tarikatlarda affediliyor.
 
Gazeteport’un haberine göre; hükümet’in son dakika hamlesiyle isteyen izin almadan okul, kurs, dershane açabilecek. Hapis de yok, kapatma da… Kanuna aykırı olarak ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin almadan da okul, dershane, kurs açılabilecek. Kuran kurslarına yönelik olarak yapılmak istendiği belirtilen bu değişikliğe, muhalefet tepki gösterdi.
 
TBMM’ye sunulan ve Hukuk Usulünü düzenleyen yasa tasarısına hiç ilgisi olmadığı halde “vagon” olarak adlandırılan ve Türk Ceza Kanunu ile bağlantılı bir madde eklendi. Bu madde ile TCK’nın 263’üncü maddesi yürürlükten kaldırılıyor. Halen TCK’ da bulunan 263. madde şu hükmü öngörüyor:
 
“Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açanlara, bunları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir. Bu tür yerlerin kapatılmasına da karar verilir.”
 
Düzenleme yürürlüğe girerse, her isteyen izin almadan eğitim kurumu açıp işletebilecek. Kur’an bilen bilmeyen herkes kurs düzenleyip çocukların beynini yıkayabilecek. Dershane, okul, kurs gibi yerler kapatılamayacak. Özellikle izinsiz kuran kursu açanlar hakkındaki davalar da düşecek.