TARİHİ MGK TOPLANTISI EKSİKLE BAŞLADI

TARİHİ MGK TOPLANTISI EKSİKLE BAŞLADI

Başarısız darbe girişimi ardından yapılacak ve alınacak kararların "çok önemli" olacağı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan MGK toplantısı eksiklerle başladı.

Erdoğan'ın önceki gün çok önemli kararlar alacağız diyerek duyurduğu toplantı tüm Türkiye'de merakla bekleniyor. Alınacak kararın ne olacağına dair çok sayida iddia ortaya atılıyor.

 

İDAM CEZASIDA GÜNDEMDE

 

Binali Yıldırım'ın "ülkenin düzene girmesi için mutlak gerekli düzenlemeler" şeklinde ipucunu verdiği toplantı kararlarının TBMM'de alınacak yasal düzenlemeler ile ilgili olduğu sanılıyor. Çok konuşulan idam cezası kararınında toplantı gündeminde olduğu sızan bilgiler arasında.

BAŞYAVER YOK

Darbe girişiminin gölgesinde girilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ‘başyaversiz’

başladı.Sözcü'nün haberine göre, şimdiye kadar diğer toplantılarda olduğu gibi MGK toplantılarında da Erdoğan’ın arkasından ayrılmayan başyaveri, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı ve tutuklandığı için bugünkü toplantıya katılmadı.

TAVSİYE KARARLARI NE OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. MGK toplantısında alınan tavsiye kararları Bakanlar Kurulu’na gönderilerek, alınan kararların uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor.

Tarihi MGK’dan ilk görüntüler:

 

 

arihi Milli Güvenlik KTurulu’nda Erdoğan’ın en yakınındaki isim ilk kez yok…

mgk-1212-2

 

mgk-1212-3

 

 

TOPLANTILAR SONRASI NE AÇIKLANACAK?

Yeni torba yasaya göre; gözaltı süresi uzatılacak, 657 sayılı devlet memurları kanununda ciddi değişikliklere gidilecek. İdam cezasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Kulislere sızan bilgilere göre, “Darbeyle mücadele” torba yasasında yer alacak bazı yasa değişiklikleri şöyle;

-Gözaltı sürelerinin uzatılması- Binlerce kişinin gözaltına alınmasının ardından, bunların sorguları için mevcut yasalardaki gözaltı süreleri yeterli değil. Türk Ceza Kanunu’nda Ceza Muhakemesi kanununda yapılacak bazı değişiklikler yer alacak.

-Devlet memurları kanununda değişiklik- Başarısız darbe girişiminin ardından sadece orduda değil, kamu kurumlarının hemen hepsinde de görevden almalar yaşandı. Görevden alınanların memuriyetlerine son verilmesi, mahkeme kararlarıyla görevlerine iadelerinin engellenmesi için 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapılması planlanıyor.

-İdam cezası konusunda nabız yoklanacak

-İdam cezasının kaldırılması için de muhalefet liderleriyle nabız yoklanacak. TBMM’de gerekli çoğunluk bulunacağına ikna olunursa, idam cezasının geri getirilmesi de söz konusu olabilecek.

SIKIYÖNETİM SÖYLENTİSİ

Ankara kulislerinde alınacak önlemlerden birinin de sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilanı olabileceği konuşuluyor. Ancak AKP’li kaynaklar kendilerinde bu yönde bir bilgi olmadığını ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı