Taraftar Guruplarına Baskının Şifreleri

Taraftar Guruplarına Baskının Şifreleri

TARAFTAR OPERASYONUNDA BİLANÇO BELLİ OLDU
 
Gezi Direnişi olayları ile başlayan spor kulüpleri taraftarlar gurup ve derneklerine hukümetin baskısı son operasyonla bütün hızı ile devam ediyor.Stadlarda geziye destek veren sloganlar atan, gezi direnişine formaları ile katılan taraftarların desteklediği taraftar guruplarının önde gelen isimleri göz altında.
 
GÖZALTI SONRASI KELEPÇE İLE GÖTÜRÜLDÜLER
 
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah taraftar guruplarına yönelik operasyonUN ellerine kelepçe vurulan taraftar önderlerinin bazılarının zafer işareti yaptığı gözlendi.
Operasyonda bazı taraftar liderleri ve stat yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 83 kişi gözaltına aldı. Gözaltında olanların gezi direnişi ile ilgili ifadelerinin alınacağı bildirildi. Göz altına alınan taraftar önderlerinin kelepçelenmesi ise dikkat çekiciydi.
 
ORGANİZE SUÇ VE AZMETTİRME SUÇLAMASI
 
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 1.5 yıl önce çalışma başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan çalışmanın tamamlanmasının ardından bu sabah 700 polisin katıldığı şafak operasyonu düzenlendi.

EN ÇOK GÖZALTI FENERBAHÇE'DE
 
İstanbul, Kocaeli, Mersin ve İzmir'de düzenlenen operasyonlara özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de destek verdi. İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 ayrı ilçede 100 adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında 5'i Galatasaraylı, 37'si Beşiktaşlı, 41'i Fenerbahçeli 83 kişi gözaltına alındı.Yapılan baskınlarda Galatasaray taraftarlarından sadece 5 kişinin bulunması dikkat çekti.
 
MUHALİF TARAFTAR GURUPLAR TESADÜFÜ
 
Gözaltına alınanlar arasında Genç Fenerbahçeliler, FenerbahChe, Çarşı, Asya Kartalları, Deplasman Kartalları ve UltraAslan'lar gibi taraftar guruplarının önde gelen isimleri de bulunuyor.
 
O isimler arasında, Ultraslan tribün lideri Muzaffer Şirin, Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya; Fenerbahçe tribünlerinin tanınan isimlerinden İbrahim Gümüştekin, Ercan Turabi; “Çarşı grubunun önemli isimlerinden biri olan Alen Markaryan ve eski Beşiktaş Kongre üyesi Erdal Keleş de yer alıyor. Ayrıca gözaltına alınanlar arasında bazı stat yöneticileri de bulunuyor.
 
SUÇLAMALAR ARASINDA AZEMETTİRME DE VAR
 
Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili, haraç, tehdit, yaralama gibi suçlamaların yanı sıra, cinayete azmettirme suçlamasının da bulunduğu öğrenildi.