"Tapuyu aldık Elhamdülillah"

"Tapuyu aldık Elhamdülillah"

Bilal Erdoğan'ın, TÜRGEV Başkanı'na, "Ağaoğlu'nun bağışladığı araziyi takip et" dediği öne sürülen konuşmalar ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Amasya’da yaptığı konuşmada, “Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy’de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan’a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor. O da, karşılığında Ataşehir’deki 20 dönüm araziyi oğlumun vakfına ver diyor. Bu rüşvet değil mi?” diye sormuştu.

Yalanlamıştı…

Ağaoğlu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği iddialar yalanlanmıştı. Yapılan açıklamada, “Adı geçen vakfa (TÜRGEV) hiçbir biçimde böyle bir arsa verilmediği gibi bu tür bir pazarlık da söz konusu olmamıştır” denilmişti.

“O araziyi alalım”


Soruşturmada yapılan teknik takip sonucunda, oğul Erdoğan’ın Ahmet Ergün’e, Ağaoğlu’nun arazisi ile ilgili verdiği talimat da var. Erdoğan’ın, Ergün’e “Bu Ağaoğlu’nun bize bağışlayacağı araziyi takip etmemiz gerekiyor, o zaman onu sen yap” diye talimat verdiği iddia ediliyor. 30 Mayıs 2013’te gerçekleşen görüşmede yine iddialara göre Erdoğan, Ergün’e “Altunizade’dekinin tapusunu aldık” diyor, Ergün de “Öylemi tamam elhamdülillah” diye karşılık veriyor.

Sözcü

İŞTE TAYYİP’İN ÇOCUKLARININ MAL VARLIĞI




Kaynak:Haber Kaynağı