TANKIN İÇİNDEN BAKIN KİM ÇIKTI

TANKIN İÇİNDEN BAKIN KİM ÇIKTI

Vatan Caddesi'ne gelen bir tank içerisinde sivil polis ekipleri tarafından üzerinde asker üniformasıyla yakalanarak gözaltına alındı.

İSTANBUL eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın Vatan Caddesi'nde bir tank içinde askeri kamuflajlı olarak gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Aynacı'nın tankın üstündeki görüntüleri DHA kamerasına yansıdı.

ÜZERİNDE ASKER ÜNÜFORMASI VARDI

Darbe girişiminden sonra İstanbul'da gözaltına alınan kişilerin kimlik belirleme ve tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'da bulunuyor.

Aynacı, Vatan Caddesi'ne gelen bir tank içerisinde sivil polis ekipleri tarafından üzerinde asker üniformasıyla yakalanarak gözaltına alındı.

Mithat Aynacı'nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü detaylı olarak bildiği iddiasıyla ele geçirmek isteyen askerler arasında bulunduğu öne sürüldü.

GEZİ OLAYLARI DÖNEMİNDE GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜYDÜ

25 Temmuz 2013'te İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mitat Aynacı Gezi olaylarının da arasında bulunduğu yaklaşık 6 ay boyunca İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapmış, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin olmuştu.

Aynacı'nın 1 Kasım 2014'te cemaat mensubu olduğu öne sürülerek açığa alınarak meslekten ihraç edildiği ve açtığı dava sonucunda mesleğe geri döndüğü fakat yeni görev ve atama yapılmadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı