TANER YILDIZ'DAN GECE YARISI AÇIKLAMASI!

TANER YILDIZ'DAN GECE YARISI AÇIKLAMASI!

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklamalarda bulundu. Taner 6 madencinin yakınlarının müraacatını beklediklerini söyledi.

HABERİMİZE BAKAN'DAN GECE YARISI YANITI GELDİ

Akşam saatlerinde yaptığımız Soma faciasına ilşkin Soma AŞ'nin tuhaf açıklaması başlığı ile verdiğimiz haberimize gece yarısı açıklaması geldi.Yaptığımız haberde Facianın meydana geldiği ocağın sahibi olan Soma AŞ'nin yaptığı açıklamanın ayrıntılarında sabotaj ihtimali imasında bulunduğunu, sabah yapacakları basın toplantısında ise bu iddiaya ilşkin ip uçlarını vereceğini duyurmuştu. Haberimizin üzerinden gecen bir kaç saatin ardından haberimize yanıt gibi bir açıklamada Bakan Taner Yıldız'dan geldi. İşte Bakan Yıldız'ın gece yarısı açıklamak zorunda kaldığı açıklamasının Hürriyet sitesinde yer alan haberi.

İşte Bakan Taner Yıldız'ın geceyarısı açıklamaları;

“Bu gece sabaha kadar  üç ayrı vardiya grubuyla birlikte çalışmalar devam edecek. Bizim dokusu yapısı sağlam insanımız bir kez daha kendini göstermiş oldu. Göstermiş oldukları sükunetten, tevekkülden ötürü kendilerine minnetlerimizi sunuyoruz. Bu çalışmaları kolaylaştırdı. Hiçbir şekilde tereddüt sahibi olmasınlar, herkes müsterih olsun, kamu veya özel sektör olsun kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok. Bu bir vebaldir ve biz bu vebali omuzlarımızda hissediyoruz.”

ÜÇ YILDA 114 MADEN OCAĞI KAPATILDI

“Son 3 yılda 114 maden ocağı kapatıldı, ruhsatları iptal oldu. Önce işçi sağlığını göz önüne alıp sonra çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem adli hem de idari olarak denetim kazanın olduğu saatten itibaren başlamıştır. O soruşturmanın selameti için de bütün dikkatimizi o alana yöneltiyoruz.”

ONLARI ÇAKIRMAK BOYNUMUZUN BORCU

“Biz öncelikle son işçi kardeşimize varıncaya kadar, onları madenden çıkarıp ailelerine teslim etmek bizim boynumuzun borcu. Adli soruşturma başlatılmış durumda. İdari olarak da başlattığımız soruşturma var. Bütün bu haklar saklı kalmak kaydıyla ön plana aldığımız bütün işçi kardeşlerimizin çıkarılmasıdır. Özel sektörün basın açıklaması, kanaati nedir bilmiyorum, okumadım ama biz çalışmamıza devam edeceğiz. Bir gelişme olursa tekrar açıklama yaparız ama olmaması halinde bir sonraki açıklamamızı sabah 07.00 gibi yapacağız.” 

BAKAN YILDIZ'IN " SOMA AŞ. DEN TUHAF AÇIKLAMA " BAŞLIKLI YAZIMIZ İÇİN

ilgili-haber-kopru-fontu-054.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı