TANER YILDIZ'DAN FLAŞ SOMA AÇIKLAMASI

TANER YILDIZ'DAN FLAŞ SOMA AÇIKLAMASI

Taner Yıldız açıklama yaptı.

Milliyet'de yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da halen kapalı olan maden ocaklarında üretimin devam edip etmeyeceğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu madenlerde ilgili çalışma şartları oluşuyorsa açılmasını orada bulunan işçi kardeşlerimiz de istiyorlar. Maaşlar dağıtılmayacak dendi, dağıtıldı. Üretim yapılmayan ocakların iyileştirilmesi için oradaki işçilerin çalışması gerekiyorsa herhalde bu da çok yadırganacak bir durum değildir. Oraya da girmek istenmiyorsa kendi tercihleri olacaktır.”

Yıldız, Aydın’da MB Holding-Menderes Geothermal Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılan Dora-3 Jeotermal Elektrik Santrali’nin açılış törenine katıldı. Irak’taki gelişmelerle ilgili soruya da Yıldız, ülkenin akaryakıt ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Beyci Rafinerisi’nin üretimini durdurduğunu belirterek şöyle dedi: “Bu rafinerinin kapanması günde 4 bin ton civarında benzin ihtiyacı demek. Bu ihtiyacın Türkiye’den karşılanmasıyla alakalı bize bir talep geldi. Bu Tüpraş tarafından karşılanabilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı