TANER YILDIZ ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI Kİ...

TANER YILDIZ ÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI Kİ...

İşte o şifreli sözler…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Amasya'da açıklama yaptı. "Bizim PKK karşısındaki duruşumuz değişmez, değişmedi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için bugün Ankara'dan Amasya'ya geldi. Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'i ziyaret eden Bakan Yıldız, anı defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Son birkaç gündür ham petrol fiyatlarının düşerken, bunun benzine yansımadığı yönünde görüşler var" sorusuna Bakan Yıldız, "Bunun için soru önergesi veren muhalefetten milletvekili arkadaşımızın önemli bir şey atladığını görüyoruz. Ham petrol fiyatı 101-102 dolarlara düşerken, döviz fiyatları da en yüksek noktalarından birine geldi. Belki arkadaşlarımız TL ile alıp TL ile sattığımızı düşünüyor olabilirler. Ama doğru olan dövizle alıp TL ile sattığımızdır. O yüzden bizim için döviz ve petrol sepeti önemli. Türkiye'ye olan maliyeti bundan sonra çıkıyor. Şundan kimsenin şüphesi olmasın ki otomatik fiyatlama mekanizmasıyla, petrol ve ürünleriyle ilgili bütün mamuller bu mekanizmayla fiyatlandırılıyor. İster 3 kuruş düşer, ister 5 kuruş çıkar. Ama her birisi 3 günlük değerlendirmelerle ve Akdeniz piyasasında oluşan Cenova'daki ham petrol fiyatları ile beraber oluşan son fiyatlardır. Avrupa'da döviz ile alıp döviz ile satıyorlar. Ama biz Türkiye'de döviz ile alıp TL ile satıyoruz. O yüzden bize yalnızca ham petrolün fiyatını değil, döviz fiyatının da ne olduğunu söylemek zorundalar" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne dikilen terörist heykeliyle ilgili olarak yaptığı 'Fiberglas maddeden yapılmış basit bir heykel' açıklamaları hakkındaki görüşleri sorulan Bakan Yıldız, "Bizim PKK karşısındaki duruşumuz hiçbir zaman için değişmez, değişmedi. Çözüm sürecine dönüp bir kısım provokasyonların da kamuoyu tarafından da bilinmesiyle alakalı Sayın İçişleri Bakanımız Efkan Bey konuştular. Bunun böyle anlaşılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" diye yanıtladı.

EGOLARIMIZI KÜÇÜLTEREK TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTTÜK

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün, 'Asıl intifadayı ben başlatacağım' sözüyle parti içerisinde muhalefetin oluştuğunun ve bir takım adımların atılacağının sinyallerini mi verdi?" sorusuna Bakan Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamayanların partinin bölünmesini istediğini söyledi. Sonuç vermeyecek girişimlerin beraberliği artırdığını belirten Yıldız, "12 yıldan bu yana AK Parti hükümetlerimiz geliştirdiği politikalar ve stratejilerle beraber güçlendi, güçlenmeye de devam edecek. İnşallah yeni kurulacak hükümetimizle birlikte daha da güçlenecek. Çünkü bizler doğru yaptığımız kadar güçlenen, güçlendiğimiz kadar da daha çok doğru yapma kabiliyeti ve kapasitesine ulaşan bir yapıdayız. O yüzden bizim böyle bir ayrılık var mıdır, acaba birisi yan mı bakmıştır, düz mü bakmıştır diye beklenti içerisine lütfen kamuoyu girmesin. Bundan her hangi bir sonuç alamazlar. Biz Türkiye'yi benlerimizi küçülterek büyüttük. Egolarımızı küçülterek büyüttük" diye konuştu.

SONUÇLARDAN MESUL DEĞİLİZ

Yeni kurulacak kabinede görev almayı düşünüp düşünmediği sorulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle cevap verdi:

"Biz niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumluyuz. Biz sonuçlardan mesul değiliz. Bizim yetişme tarzımız, davaya bakış açımız, dava ahlakımız bize bunu söylüyor. Bulunduğumuz makamların geçici olduğunu Sayın Başbakanımız birçok defa söyledi. Türkiye'nin büyümesi, Türkiye'nin geleceği, yeni başbakanımızla beraber yeni kurulacak hükümetle beraber mutlaka daha da iyi olacak. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza inşallah daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Şahıslar fani, ama dava bakidir."

Bakan Yıldız, daha sonra Ak Parti Amasya İl Başkanlığı'nı ziyarete gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı