Talebelerinden Esad'a karşı "Necmettin Erbakan Taburu"

Talebelerinden Esad'a karşı "Necmettin Erbakan Taburu"

Suriye'de Esad karşıtı cihatçı bir grup, yayınladıkları videoda “Necmettin Erbakan Taburu”nu kurduklarını duyurdu.

Erbakan'ın fotoğrafının her iki yanına konulmuş birer Kur'an-ı Kerim'in görüldüğü videoda, grup adına cihat açıklaması yapan sözcü, Suriye'de yapılanlarının arkasında İran ve Moskova'nın olduğunu iddia etti.

"TALEBELERİ OLARAK..."

Sözcü, "Bizler ömrünü emperyalizm ve siyonizme karşı mücadeleye adamış Necmeddin Erbakan'ın talebeleri olarak 30 yıldır Siyonist İsrail'in bekçiliğini yapan ve Golan'ı işgal eden Yahudi devleti ile bu süreçte bir defa bile çatışmayan Zalim Esad güçlerine karşı direnişimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullanıyor.

“SAADET PARTİSİ YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ”

Saadet Partisi'nde bazı kesimlerin İran tarafından yanlış yönlendiridiğini belirten sözcü, "Ancak Milli Görüş hareketinin liderlerinden bazılarının özellikle İran yanlısı kesimler tarafından Suriye konusunda yönlendirildiğini üzüntü ile takip ediyoruz. Bu kesimler mazlum Suriye halkının tertemiz cihadını çeşitli komplo teorileriyle lekelemeye ve Müslümanları katleden bu zalim diktatöre karşı sürdürülen direnişi ABD destekliterör çatışmaları olarak gösterilmesine neden oluyorlar" diye konuşuyor.

"MİLLİ GÖRÜŞ YANIMIZDA"

"Milli Görüş'ün değerli gençliği ve akil adamlarının mazlum Suriye halkının yanında olduğunu biliyoruz. Bizler Necmettin Erbakan Tugayları olarak Saadet Partisi'nin değerli liderlerini tıpkı Beşşar Esad ile görüştükleri gibi Suriye direnişi ile de görüşmeye ve amaçlarımızı ve araçlarımızı bizim dilimizden dinlemeye davet ediyoruz. Milli Görüş'ün değerli akil adamlarına ve liderlerine diyoruz ki, Suriye'nin yetim kalmış onbinlerce çocuğu, Evladını kaybetmiş anaları, dul kalmış kadın ları ve aslında ümmetin düşmanlarına karşı kullanılması gerekirken Müslüman halka karşı kullanılan uçaklar ve silahlarla taruman edilmiş şehirleri sizleri Suriye Suriye direnişini katılmaya en azından ziyaret edip bileri dinlemeye davet ediyoruz."