TAKSİM'DEN CANLI YAYIN

TAKSİM'DEN CANLI YAYIN

.

 Sosyal medya kullanıcıları #18Ocak18DeSokaklara etiketiyle İstanbul Taksim, İzmir Alsancak, Ankara Kızılay, Eskişehir Espark, Bursa Heykel, Kocaeli Cumhuriyet Parkı, Antakya Armutlu ve birçok kentte  eylemler başladı.

Yurttaşlar, "Sansüre hayır demek için, iletişim ve haber hakkımız için, sokağa özgürleşmeye! İnternetimi, Parkımı, Evimi, Sokağımı, Elbisemi, Başörtümü, Hamileliğimi, Kürtajımı, Sansürleyemezsin!" sloganlaro ile toplanmaya başladı
Eylemlerin İstanbul ayağında adres Taksim'de yurttaşlar toplanmaya başladı. Çevvik kuvvet Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı kapattılar. Ayrıca İstiklal Caddesi üzerinde polisler ara sokaklara barikat kurdu.

TAKSİM'DE ÇATIŞMA HALA SÜRÜYOR

İstiklal Caddesi'nde toplanarak, Cumhuriyet Anıtı'na yürümek isteyen protestocu grubu, Çevik Kuvvet ekipleri Taksim Meydanı girişinde durdurdu. Polis kalabalığa daha sonra tazyikli suyla müdahale edildi. Bunun üzerine gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Kalabalıktaki bazı kişiler ise gözaltına alındı. Gruptan bazı kişiler Alman Hastanesi civarında ve Galatasaray Meydanı'nda tekrar toplanırken, polis de bölgede TOMA ile önlem aldı. Polisin, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.