Taksim'de yarın için eylem çağrısı

Taksim'de yarın için eylem çağrısı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası çeşitli yerlerde başlayan tepki eylemlerinin en kapsamlısının yarın Taksim’de yapılması bekleniyor...

olsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası çeşitli yerlerde başlayan tepki eylemlerinin en kapsamlısının yarın Taksim’de yapılması bekleniyor. Kitlesel basın açıklaması çağrısı, Gezi Parkı eylemlerini koordine eden Taksim Dayanışması’ndan geldi. Taksim Dayanışması’ndan hürriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada yarın yapılacak basın açıklaması için önceden izin almaya ihtiyaç duymadıkları ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın 17 Aralık’ta başlattığı operasyon sonrası  başlayan soruşturmada adları geçen üç eksi bakan dün görevlerinden istifa etmişti.  Türkiye’nin bir numaralı gündemi olmaya devam eden Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına çeşitli illerden de tepkiler sürüyor.

Taksim Dayanışması da Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada yarın 19.00’da Taksim’de kitlesel basın açıklaması yapılacağı “Yağmaya, yolsuzluğa, talana, şiddete karşı Dayanışmaya devam! 27 Aralık Cuma günü 19.00'da Taksim'deyiz!” mesajı ile paylaşıldı.

‘ÖNCEDEN İZNE GEREK YOK’

Konu ile ilgili hurriyet.com.tr’ye bilgi veren Taksim Dayanışması’nın önde gelen isimlerinden biri,  basın açıklaması için önceden valilikten izin almaya gerek duymadıklarını belirterek “Kitlesel basın açıklaması için çağrıda bulunuyoruz. Basın açıklaması yapmak için izin alınmasına gerek duymuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı