TAKSİM'DE POLİS YİNE AŞIRI KAÇTI

TAKSİM'DE POLİS YİNE AŞIRI KAÇTI

.

TAKSİM'DE YİNE POLİS YİNE GAZ

"Yeni internet yasasını" protesto için Taksim'e çağrı yapılması üzerine geniş güvenlik önlemleri alan polis, Gezi Parkı'nı kapattı.

Bu arada Taksim Meydanı'na getirilen TOMA'lar arasındaki kameralı olanı dikkat çekti. Saat 19.00 sıralarında grupların Taksim'e çıkmak istemesi üzerine müdahale başladı. TOMA ile su sıkılarak uzaklaştırılan eylemcilerden gözaltına alınanlar oldu.

GAZ FİŞEĞİ OTOBÜSE İSABET ETTİ

'İnternet yasası'nı protesto eden gruba polis Taksim İstiklal Caddesi'nde müdahale etti. Bir grup, polisten kaçarak Tarlabaşı'na doğru yöneldi. Protestocular polise havai fişek attı. Bu sırada, kaçan eylemcileri kovalayan polis ekipleri protestoculara biber gazıyla müdahale etti. Polisin attığı gaz fişeği Tarlabaşı Bulvarı'nda seyir halinde bulunan Yenikapı-Kurtuluş hattındaki halk otobüsünün camına isabet etti. Gaz fişeği camı kırarak içeri girince otobüsün içindeki yolcular apar topar dışarı çıktı. Biber gazından etkilenen yolcular olay yerinden uzaklaştı. Gaz fişeğinin girdiği otobüste bulunan bir kadın, çocuğunu kaybettiğini söyleyerek 'Oğlumu bulun bana' diye feryat etti. Kadını polis ekipleri teselli etmeye çalıştı. Otobüste bulunan bir yolcu, “Göstericiler aşağı doğru iniyordu. Bu sırada polis gruba gaz fişeği attı. atılan gaz fişeği camı kırıp içeri girdi. Bir süre otobüsten dışarı çıkamadık" diye konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı