Taksim'de Oskarlık Senaryo Başladı

Taksim'de Oskarlık Senaryo Başladı

Başbakan Erdoğan ve hükümetin açıklamarıyla sinyali verilen saldırı, bu sabah hayata geçiriliyor. Polis büyük bir kuvvetle Taksim Meydanı'ndaki direnişçilere müdahaleye başladı.

TAKSİMDE OSKARLIK AKP SENARYOSU BAŞLADI

14. gününe giren ve yurt geneline yayılan Taksim gezi Parkı direnişini açıklamalar ile geren Erdoğan'ın yazdığı senaryo bu sabah uygulanmaya başladı. Polis büyük bir kuvvetle taksime girerek sözde kendisine direnç gösteren ve direnişin başından beri kullanılmayan molotoflar atarak polise direnen kiö oldukları belirsiz 10 kişilik aşırı uçla saatlerdir çatışıyor. Direnişte binleri gaz ve su ile dağıtan polis yandaş kameralara 10 kişi ile verdiği amansız ve fedakar mücadele topluma yutturulmaya çalışılıyor. Gelişmeleri tüm gerçeği ile yansıtan kanalları izleyebilmeniz için canlı veriyoruz. Logolarına tıklayarak izleyebilirsiniz.

HAYAT TV CANLI YAYIN














Güncelleme: 09:00

Şu anda bir grup eylemci Taksim Meydanı'da girerek TOMA'lar ile çatışan eylemcilerin arasına girdi. TOMA'nın geri çekilmesini sağladılar.



HALK TV DEN CANLI YAYIN


Güncelleme: 08:52

İddialara göre polis telsizinden alandaki eylemcilere az önce Hayko Bağdat tarafından da bir anons yapıldı. Bağdat'ın, dün açıklanan başbakanlar görüşecekler listesinde adı geçmiş ve kendisi de görüşmeye gideceğini belirtmişti. Bağdat'ın Gezi Direnişi'ni temsiliyeti ise direnişçiler arasında büyük tepki yaratmıştı.


Güncelleme: 08:46

Polisin müdahale biçiminden ve Vali Mutlu'nun twitter üzerinden yaptığı açıklamalar, operasyonun bir propaganda şovu olarak planlandığını gösterir nitelikte. Şimdiye kadar Gezi Direnişi'ne pek yer vermeyen ana akım medyanın büyük çoğunluğunun polis müdahalesini canlı yayınla vermesi de propaganda çabası iddiasını güçlendiriyor. Medya sürekli polise direnen küçük bir topluluğu göstererek, Gezi Direnişi'ni itibarsızlaştırmaya ve parktakiler ile meydandakiler arasında bir ayrılık yaratmaya çalışıyor.

Bu arada polis anonsundan basın mensuplarının alandan uzaklaşması çağrısı yapılıyor. Müdahale sertleşebilir.

Güncelleme: 08:35

Dozer ve iş makinelerinin Taksim meydanı civarına getirildiği, polisin alanı temizlemesinin ardından barikatların kaldırılması için hazırlık yapıldığı görülüyor.

taksimdozer435235364.jpg

Güncelleme: 08:20

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu müdahalenin başında bu yana attığı twitlerle müdahelenin Gezi Parkı'nda bulunanlara yönelik olmadığını, polis ile Gezi Parkı'nda bekleyen yurttaşların işbirliği yapması gerektiğini söylüyor. İşte valinin sözleri:

"Gezi parkında ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz.Bu konuda hiçbir sorun yok"
"Yaşanan olaylar hepimizi sizi,bizi üzdü.Tekrarlanmasını hiç birimiz asla istemiyoruz.Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz"

"Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin İDEAL ve BEKLENTİLERİNİZİN dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü"

"Bu tablo milletimizi üzerken,dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor"

"Artık bu görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz.Bu nedenle bu sabah saat 08 den itibaren bir çalışmamız olacak"
"GAYEMİZ ;Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir.Başka bir amacımız yoktur"

"Sizlere,Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum.Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın"

"GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR. Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz"

"Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim"

"Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin"


Güncelleme: 08:04

Polis anonsunda ve Vali Mutlu'nun açıklamasında müdahale olmayacağı söylenmesine rağmen, alana çok sayıda gaz bombası atılıyor. TOMA araçları da meydana girdi.


Güncelleme: 07:56

Polis şu anda AKM binasının tepesine çıkmış durumda. Binaya asılan pankartlar indiriliyor.


Güncelleme: 07:46

Vali Mutlu tarafından yapılan açıklamada, müdahalenin Taksim meydanındaki heykel ve AKM önündeki pankartları temizlemek olduğu söylendi. Polis meydana çok sayıda gaz bombası attı.


Başbakan Erdoğan ve hükümetin açıklamarıyla sinyali verilen saldırı, bu sabah hayata geçiriliyor. Polis büyük bir kuvvetle Taksim Meydanı'ndaki direnişçilere müdahaleye başladı.

Polis anonsunda Gezi Parkı ve içerisindekilere müdahale edilmeyeceğini söylüyor.