Taksim'de Gözaltı Terörü!

Taksim'de Gözaltı Terörü!

TAKSİM'DE GÖZALTI TERÖRÜ 

Gezi Parkı'nın önce açılıp sonra yeniden kapatılmasının ardından büyüyen tepkiler polisin toma, biber gazı, plastik mermili müdahaleleriyle sindirilmeye çalışılırken İstiklal Caddesi üzerinde ve ara sokaklarda da gözaltı terörü yaşanıyor.

Akşam saatlerinde Taksim Dayanışması'ndan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ara sokaklarda gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de bulunuyor. Sosyal medyada birçok kullanıcının aktardığı bilgiye göre polis ara sokaklarda "sokağa çıkan olursa gözaltına alırız" anonsu yapıyor. 

Öte yandan Lambda İstanbul Derneği'nin twitter sayfasından duyurduğu bilgiye göre kısa bir süre önce polis derneğin kapısını zorlayarak içeriye girmek istedi. Bir süre bekleyip içeridekilerin dışarı çıkmasını isteyen polis, daha sonra sokağı terketti.

Bu arada Taksim'de kimliği belirsiz bir kişi silahla havaya ateş açtı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre saldırgan kaçarken, silahından çıkan kovanları toplayıp polise teslim eden kişinin gözaltına alındı.


Ara sokaklarda gözaltılar sürüyor.

Bu hukukla bağdaşmayan uygulamaları ve polis şiddetini Taksim'de toplanmanın hukuksuz olduğunu öne sürerek meşru göstermeye çalışan iktidarın anayasadan (madde 34, 90/5) ve imzacı olduğumuz uluslararası metinlerden habersiz olduğunu düşünmek istemiyoruz. O halde ısrarla bunu iddia etmelerindeki neden ne olabilir, bunun yorumunu ise sizlere bırakıyoruz.