Taksim'de geri sayım başladı

Taksim'de geri sayım başladı

İnternette sansür ve denetimi yoğunlaştıran yasaya karşı bu akşam saat 19.00'da Taksim'de eylem düzenleniyor. Polis, Taksim Meydanı'nı abluka altına almaya başladı.

TAKSİM İNTERNET DİRENİŞİNE POLİSTEN SERT MÜDAHELE

Yeni internet yasasını protesto eden gruplar ile polis, İstiklal Caddesi'nde karşı karşıya geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine saat 19.00 biraraya gelmek için Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grupların önü polis tarafından İstiklal Caddesi'nde kesildi. 


Gruptan havai fişet atılması üzerine eylemcilere TOMA ile müdahale edildi. Bazı eylemciler TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersiz kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayırda vatandaş da gazdan etkilendi. Göstericilerin kaçtığı ara sokaklarda polisin müdahalesi sürüyor.

18:47 Çok sayıda polis çağrının yapıldığı Taksim Meydanı'nı çevirdi, Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı.
 


Sosyal Medya'dan çağrı yapan Sayfalar Ortak Platformu bileşenleri bu akam Taksim Meydanı'nda eylem düzenleniyor.

18.16: Taksim'den ilk fotoğraf (Twitter)


18.10: Yurt muhabiri Meltem Yılmaz, polisin meydanda konumlanmaya başladıığnı bildiriyor. TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet Meydanı abluka altına almaya başladı. Su an itibariyle Gezi Parkı hala açık.  

İnternet sansürüne karşı Taksim'de buluşma çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“İnternet Sansürüne Karşı 8 Şubat'ta Taksim'e!

"Sosyal medya toplumların baş belasıdır" diyen başbakan, burjuva medyanın yarattığı karanlığa karşı kendi haberleşme kanallarını yaratan tüm mücadele dinamiklerini susturmak istiyor.

Bu yasa, yükselen toplumsal mücadelenin dinamiklerini baskı altına alma, yıldırma, susturma denemesidir. Bu yasa, halkı burjuva medyanın yaydığı karanlığa mahkum etme girişimidir.

Taksim Gezi Direnişi’nde gördük ki, “Biz istemezsek yapamazlar!”. İktidarları, bürokratları, teknokratları, yasaları, yasadışı uygulamaları, silahları, polisleri, askerleri, mahkemeleri, tutuklamaları velhasıl tüm güçleriyle deneyip kazanamayanlar bugün sansür ve fişleme yasası ile karşımıza çıkıyor.

On yıllardır, uygulana gelen basın sansürüne karşı, toplatma, kapatma kararlarına karşı mücadelenin sesini yükseltmeye devam ettiysek, internet yasaklarına karşı da mücadeleye devam edecek, bu sansür girişimini boşa çıkaracağız.

Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam!