Taksim'de Eylemcilere Sert Müdahele

Taksim'de Eylemcilere Sert Müdahele

Gümüşsuyu'nda polis müdahalesi
BDP Milletvekili Ertugrul Kürkçü'nün de içinde bulunduğu gruba biber gazlı müdahale...

Özgür ARSLAN-İhsan YALÇIN/İSTANBUL
 
 Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren ve yaralananların suçlularının yargılanmaları için Antalya'dan 18 Temmuz Perşembe saat 24.00'de 'Adalet Yürüyüşü' başlatan gruba polis Gümüşsuyu'nda müdahalede etti. 
 
Antalya, Eskişehir ve Ankara’dan yürüyerek yola çıkan grup bugün İstanbul’a ulaşmıştı. 13 kişi akşam saatlerinde Beşiktaş İskelesi’nden Gezi Parkı’na gitmek için tekrar yola çıktı. Eylemcilerin yürüyüşüne İnönü Stadı önünde BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Yazar İhsan Eliaçık da katıldı. Saat 21.00 sıralarında Çevik kuvvet polisleri grubun önünü Gümüşsuyu Caddesi üzerinde keserek dağılmaları konusunda ikazda bulundu. Dolmabahçe'de yürüyüşe katılan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nünde aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup Gümüşsuyu'ndaki parkın içinde bulunan merdivenlerde oturma eylemine başladı. 
 
Çevik kuvvet ekipleri, kaldırıma oturarak kendilerine direnen eylemcileri yerlerde sürükleyerek merdivenlerden uzaklaştırdı. Bunun üzerine polisin sert müdahalesi karşılaşan grup dağıldı. Polis eylemcileri yaka paça uzaklaştırılırken, Kürkçü de biber gazından etkilendi. Müdahale sırasında fenalık geçiren bir kişi ise Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Polisin müdahalenin ardından gözaltı yapmadığı öğrenilirken, Ertuğrul Kürkçü'nün de Taksim Meydanı'na doğru gittiği belirtildi. Hastaneye kaldırılan eylemcinin sara krizi geçirdiği ve hastanedeki müdahalenin ardından durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
33 GÜN 1100 KİLOMETRE
 
Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş'in başladığı 1100 kilometrelik yürüyüş 33'üncü günde tamamladı. Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş Antalya'dan başlayarak, yürüyerek sırasıyla Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin ardından İstanbul ulaştı. 
 
ALİ İSMAİL, ETHEM VE MEHMET'E KIRMIZI KARANFİL
 
Yürüyüşçü gençler, yolculuk güzergahında Eskişehir'de Gezi olayları kapsamında hayatını kaybedenlerden Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokağa, Ankara Güven Park'ta Ethem Sarısülük'ün, Ümraniye'de de Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği yerlere kırmızı karanfiller bıraktı. 
 
BERKİN'İ ZİYARET
 
Bugün Ümraniye'de karanfil bıraktıktan sonra başından vurulan 16 yaşındaki Berkin Elvan'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret eden yürüyüşçüler, saat 21.00'da Gezi Parkı'nda olmayı planlıyordu.