Taksim'de Direniş ve Biber Gazı

Taksim'de Direniş ve Biber Gazı

Nöbet devam edecek.

TAKSİM GEZİ PARKI'NDA EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ 
 
Dilhun GENÇDAL - Taner YENER / İSTANBUL

Gece saat 00.00 sıralarında Taksim Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi tarafındaki duvarı yıkılarak, iş makinalarının parkın içine girmesi üzerine Taksim İçin Ayağa Kalk Platformu'ndan yaklaşık 50 kişilik grup parkta bir araya geldi. Parkta çadır kurarak, sabahlayan grup, iş makinelerinin tekrar yapacağı çalışmayı engellemek için beklemeye başladı.
 
Bugün saat 13.00'a kadar parktaki nöbetini sürdüren grup, önce belediye yetkilileriyle tartıştı. Belediye görevlileri, çalışmaların devam etmesi için çadırın kaldırmasını istedi. Bunun üzerine grup üyeleri, parkın halka ait olduğunu söyleyerek, bu isteğe itiraz etti. Sivil polisler de devreye girince, belediye görevlileri ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı ve arbede sonunda çadır zorla kaldırıldı.
 
Bu sırada grubun bulunduğu yere çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Çalışmaları devam ettirmekte ısrar eden belediye görevlileri, kepçeyi alana sokmak isteyince gruptakiler çalışmanın devam edeceği alanda barikat oluşturdu. Bunun üzerine ise çevikkuvvet gruba gazla müdahale etti. Dağılan grup, kısa süre sonra yeniden toplanarak, yıkılacak olan alanda iş makinesinin önüne geçerek barikat oluşturdu. Ancak bir süre sonra polis yeniden müdahale etti. Grubu yıkılacak bölümden uzaklaştıran polis, çalışmaların önlenmemesi için söz konusu alanda kendisi barikat oluşturdu. Gezi Parkı'ndaki iş makinalarıyla başlayan çalışma devam ederken, grup da parktan ayrılmayarak, çalışmaları ıslık ve alkışlarla protesto ediyor.

DAKİKA DAKİKA CANLI YAYIN

Taksim Gezi Parkı Derneği üyeleri sosyal medya hesaplarından direnişi dakika dakika fotoğrafları ile veriyor. Dernek Facebook hesabında en son şunları yazdı." 
Halkın yoğun karşı duruşu ve milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de desteğiyle, Polis ve dozer 14.55 itibariyle geri çekildi. Şu anda bir basın açıklaması yapılıyor. Nöbet devam edecek. Şimdi dayanışma zamanı, haydi Taksim Gezi Parkı'na."