Taksim Ve Ankara Son Durum

Taksim Ve Ankara Son Durum

İstanbulda Gözaltı Sayısı 81're Yükseldi... Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye ve Beşiktaş'a sıçramıştı. Akşam saatlerinde başlayan olaylar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olayları protesto eden bir grup D-100 Karayolu Acıbadem Mevkiinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle D-100 karayolu trafiğe kapandı. Yaklaşık 500 kişilik grup Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti.

Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu. 

GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Kadıköy'den Taksim'e yürüyen gruba polis Beşiktaş'ta müdahale etti. Gaz bombası ve tazyikli su sıkılarak yapılan müdahale sonrası gruptakiler kaçmaya başladı. 

Ankara'da meclis çevresinde devam eden olaylara polis ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 
Polis ekipleri ateşe verilen barikatları TOMA'larla söndürdü. Polisle göstericiler arasında kovalamacalar yaşandı. Bir otele
sığınan eylemciler, otele giren çevik kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. 

Öte yandan elinde sallama diye tabir edilen bir bıçaklı bir şahıs göstericilere tepki göstermek için meclis civarına geldi. Elindeki bıçak bulunan şahıs polis tarafından gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, olayların yaşandığı meclis önüne gelerek incelemelerde bulundu. Olaylarla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.