Taksim Platformu Başbakana Cevap Verdi

Taksim Platformu Başbakana Cevap Verdi

Eylemler sırasında oluşan olumsuz davranışlar konusunda da dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekilen açıklama şöyle:

Taksim Platformu Gezi Parkında başlayan ve ülkenin pek çok yerindeki desteklerle 11 gündür süren direniş konusunda bu sabah bir açıklama yaparak sorunun çözümü yolunda hala tek çözüm yolunun diyalog ve müzakere olacağını vurguladı.

Eylemler sırasında oluşan olumsuz davranışlar konusunda da dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekilen açıklama şöyle:


TAKSİM PLATFORMUNDAN BASIN AÇIKLAMASI:

Taksim Gezi Parkında 11 gün önce meşru taleplerimiz için başlatılan masum ve barışçı protesto gösterimiz güvenlik güçlerinin ölçüsüz güç kullanımı ile engellenmek istenmiştir.

En temel demokratik hakkımızın yasadışı şekilde ve hiçbir demokratik ülkede örneği görülmedik oranda şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışılması, protestomuzun geniş halk yığınları nezdinde destek bulmasına sebep olmuştur.
 

Meşru taleplerimizi savunurken dışlayıcı bir dile başvurmamaya, kimseye ayrımcı bir gözle bakmadan anlamaya çalışmaya ve şiddetten uzak durmaya büyük özen gösterdik.

Bundan böyle de haklı mücadelemize gölge düşürecek her türlü eylemde bulunanları uyarma ve aramıza mesafe koyma gayretimizi sürdüreceğiz. Hangi yol ve yöntemle olursa olsun hiç kimseye, hiçbir gruba, hiçbir anlayışa ve hiçbir inanca karşı şiddeti, ayrımcı ve dışlayıcı davranışı, hakareti, küfrü kabul etmiyoruz ve böyle davrananları şiddetle kınıyoruz, suçluyoruz.
 

Demokratik bir siyaset ortamının oluşumu için son derece önemli gördüğümüz bir arada yaşama deneyimini tehdit edebilecek her türlü eylemi son derece tehlikeli ve elde edilen barışçıl ilişkileri tahrip etmeye yönelik olarak görüyoruz.
 

Sonuç vermediğinin görülmesine rağmen günlerce sürdürülen yasalara aykırı polis şiddeti sorumlularının görevden alınmasının, cezalandırılmasının, şiddetin dinmesini ve barışçıl bir müzakere ortamının oluşmasını sağlayacağı inancındayız.

Sorunun çözümü için hala yegâne koşulun diyalog ve müzakere yolunun açılması olduğu inancımızı tekrarlıyoruz…
 

www.taksimplatformu.org

www.taksimplatformu.com