TAKSİCİYE SURİYELİ VAHŞETİ

TAKSİCİYE SURİYELİ VAHŞETİ

MERSİN'de Suriyeli 2 kişi, taksi şoförü 56 yaşındaki Ali Koç'un bıçakla boğazını kesip yaralayarak 170 lirasını gasp etti.

 

Merkez Toroslar İlçesi'ndeki Mersin Devlet Hastanesi yakınlarında saat 00.30 sıralarında 33 T 0382 plakalı taksisine 2 kişiyi alan Ali Koç, yolcuların isteği üzerine Arpaçsakarlar Mahallesi'ne doğru yola çıktı.

PARAYI ALIP BOĞAZINI KESTİLER

25 yaşlarında, 1.65-1.70 boylarında ve konuşmalarından da Suriyeli oldukları anlaşılan kişiler, iddiaya göre Arpaçsakarlar Mahallesi'ne gelindiğinde ıssız bir sokakta Koç'un aracı durdurmasını istedi. Koç, Suriyelilerden taksi ücretini ödemelerini beklerken birden arka koltukta oturan kişi büyük bir bıçağı boğazına dayayarak parasını istedi. Vites kolunun önünde bulunan 170 lirayı alan şüpheliler, daha sonra üstünü aradıkları Ali Koç'un boğazını kesip uzaklaştı.

VATANDAŞLAR YARDIM ETTİ

Boğazının derin bir kesik meydana gelen Ali Koç, acı ve kanlar içinde aracından inerek yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Ali Koç ameliyata alındı.

Koç'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, polis de Suriyeli gaspçıları yakalamak için kentte geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ekipler, çalışma kapsamında Suriyelilerin taksiye bindiği noktayı gören hastane kavşağındaki mobese kameralarının görüntülerini incelemeye aldı.

'ENDİŞE VERİCİ'

Yaşanan olay taksiciler arasında da büyük tepki ve endişeye neden oldu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uzun zamandır meydana gelmediğine sevindiğimiz gasp olayını Mersin'de tekrar yaşıyor olmaktan büyük endişe duydum. Suriyeliler'in geçtiğimiz günlerde korsan taksicilik yapmalarıyla neden oldukları huzursuzluğun üzerinden çok geçmeden arkadaşımız Ali Koç'un gasp edilmesi ve boğazının acımasızca kesilerek öldürülmek istenmesi endişemizi daha da arttırmıştır. Şoför arkadaşlarıma itidal tavsiye ediyor ve güvenlik güçlerinin suçluları en kısa zamanda ele geçireceğine inancı ile arkadaşımız Ali Koç'a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı