TAHRANDA FACİA; BİNA ÇÖKTÜ; 30 DAN FAZLA ÖLÜ

TAHRANDA FACİA; BİNA ÇÖKTÜ; 30 DAN FAZLA ÖLÜ

İran Televizyonlarının bildirdiğine göre bina çökmeden önce içerisinde söndürme çalışması yapan 50 den fazla insan vardı. Bunların bir çoğunun itfaiyeci olduğu konuşuluyor.

İran'ın başkenti Tahran'da Türk Büyükelçiliğinde bulunduğu sokakta iş merkezide olarak kullanılan bir bina yangın çıktıktan sonra,söndürme çalışmaları yapılırken çöktü. İran Televizyonlarının bildirdiğine göre bina çökmeden önce içerisinde södürme çalışması yapan 50 den fazla insan vardı. Bunların bir çoğunun itfaiyeci olduğu konuşuluyor.

30 DAB FAZLA İTFAİYECİ ENKAZ ALTINDA

İran devlet televizyonu, İran'ın başkenti Tahran'da en eski binalarından biri olan Plasku'da yangın çıktığını ve binanın çöktüğünü aktardı. Press TV'nin aktardığına göre, yangında çöken binanın altında kalan 30'dan fazla itfaiyeci hayatını kaybetti.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNİN SOKAĞINDA

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği binasının bulunduğu İstanbul Dört Yol kavşağında (Çahar Rahı İstanbul) yer alan plastik ve tekstil atölyelerinin bulunduğu 17 katlı Plasku İş Merkezi çıkan yangın sonucu çöktü. Press TV'nin aktardığına göre, yangında 30 itfaiyeci hayatını kaybett, enkaz altında ise en az 50 kişi var

ELÇİLİK BİNASI BOŞALTILIYOR

Sputnik'in haberine göre çöken bina yakınlarında bulunan Türkiye ve İngiltere büyükelçilikleri boşaltıldı.

Devlet televizyonu, Plasku'nun Tahran'ın en eski binalarından biri olduğu vurgulandı. Plasku, Tahran'daki binalar arasında simgesel bir nitelik taşıyordu. ​Bina 1960'lı yıllarda İranlı Yahudi işadamı Habib Elghanian tarafından yaptırılmıştı.  Elghanian'ın plastik fabrikasının ismini taşıyan bina, döneminin en yüksek yapısıydı

İŞTE ÇÖKME ANI