TAHLİYE EDİLEN 16'LIK ÇOCUK KONUŞTU

TAHLİYE EDİLEN 16'LIK ÇOCUK KONUŞTU

"Polisler okuluma geldi. Ben dersteydim. Çağırdılar. Polislerle beraber okuldan çıktık. Bunlar kimsenin yaşamak isteyeceği şeyler değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan tutuklanan ve yapılan itiraz sonucu tahliye edilen M.E.A., cezaevi önünde annesi Nazmiye Gök, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP'liler ve arkadaşları tarafından karşılandıktan sonra dedesi Mehmet Emin Akkavim'in evine gitti. M.E.A.'yi burada da yakınları ve komşuları, sevinçle karşıladı.

BENİM YERİM HAPİSHANE DEĞİL OKUL

Tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen, yaşanan süreçte kendisine destek olan başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür eden M.E.A., "Benim yerim hapishaneler değil. Okul sıralarıdır" dedi.

Gazetecilerin nasıl gözaltına alındığını sorması üzerine M.E.A., "Polisler okuluma geldi. Ben dersteydim. Çağırdılar. Polislerle beraber okuldan çıktık. Bunlar kimsenin yaşamak isteyeceği şeyler değil" dedi.

Cezaevindeyken neler düşündüğü sorulması üzerine M.E.A., "Yapılan haksızlıkları düşündüm. Geçen sene 1 Mart'ta 'Bağımsız adalet istiyoruz' demiştik. İnşallah biz inşa edeceğiz" dedi.

54438_48073_26122014132459_2.jpg

HAKİMİN YÜZÜNE BAKMAYA FIRSAT KALMADI 

Tutuklanma kararı verildiği sırada hakimin tavrının sorulması üzerine M.E.A., "Mahkeme zaten en fazla 5 dakika sürmüştür. O nedenle yüzüne bile dikkat etme fırsatım olmadı. Tutuklama kararı çıktı" dedi.

"Hakim ile aranda bir diyalog geçti mi?" sorusuna da M.E.A., "Yok" yanıtını verdi. 

Tutuklu kaldığı süre içinde neyi özlediği sorulması üzerine M.E.A. cezaevinde yediği pilavı beğenmediğini ve annesinin pilavını özlediğini söyledi.

54438_48073_26122014132459_3.jpg

ANNESİ: ÇOCUKLARIN YERİ ORASI DEĞİL

Anne Nazmiye Gök ise gazetecilerin, "Oğlunuz özgürlüğüne kavuştu, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna üzerine, gülerek "Önce oğluma pilav yapacağım" dedi. Nazmiye Gök ardından da "Çok mutluyum. Çocukların yeri orası değil" diye konuştu.

M.E.A.'nın avukatlarından ve CHP İl Başkan Yardımcısı Ulaş Çalıkuşu, "Biz bütün sorgu ve mahkeme aşamasında yanındaydık. Arkadaşımız M.E.A., orada efendiliğinden hiç ödün vermedi. Dışarı çıktıktan sonra da yine efendiğini bozmadı. Herkesi vicdanına bırakıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.

54438_37469_26122014132557_4.jpg

'ONUN YERİ HÜCRELER DEĞİL OKUL'

M.E.A.'yı cezaevi önünde karşılayıp, birlikte dedesinin evine gelen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da M.E.A.'nın ailesine efendi bir çocuk yetiştirdikleri için teşekkür etti. Özkoç, şunları söyledi:

"Çok efendi bir evlat yetiştirmişsiniz. Hücreler değil onun yeri, onun yeri okulu. Okuluna gidecek. sırasına oturacak. Arkadaşlarıyla berabar olacak. Memleketine, vatanına bağlı bir evlat yetiştirmişsiniz. Size bu ülkenin vekili, evladı olarak bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bazı kırgınlık olmuştur. İç kırıklıklar olmuştur. Bu 2 gün içerisinde yaşadığımız olaylardan dolayı biz bu ülkeyi sonuna kadar sevmeye onunla ilgili onu koruyamaya kollamaya devam edeceğiz."

M.E.A.'ye derslerinde başarılar dileyen Özkoç, derslerine yoğunlaşması konusunda da uyarı da bulundu.

M.E.A.'nın avukatlarından Efkan Bolaç da "Latince bir söz var. 'Gerçeğin gücü ile kainatı fethedebilirim.' Gerçeğin gücüyle, adaletin gücüyle biz M.E.A.'yı aldık. Bundan sonra kimseyi adaletsizliğin pençesine bırakmayı düşünmüyoruz. Adaletsizliğe uğrayanlara da M.E.A. dahil, var gücüyle savaşsın. Var gücüyle o dişlinin içinden insanlarımızı çıkartsın" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı