TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE YENİ DELİLLER

TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE YENİ DELİLLER

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu yerde bugün yapılan olay yeri incelemesinde mermi çekirdekleri ele geçirildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım günü basın açıklaması yaptığı sokakta vurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında yapılan olay yeri araştırmasında Elçi'yi öldüren kurşunun girdiği düşünülen ve operasyonlar sırasında zarar gören işyerinde  mermi çekirdekleri bulundu.

ÖLÜME NEDEN OLAN MERMİ DE ARALARINDA OLABİLİR

Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yerde 28 silahtan 108 mermi ateşlendi.

Elçi cinayetinde görüntülere müdahale mi edildi?

Yetkililer, Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin bulunan deliller arasında olma ihtimalinin bulunduğunu, bu nedenle bulguların tümünün en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini söyledi. Mermi çekirdeklerinin bulunduğu işyerinin, Elçi'nin vurulduğu yerin tam karşısında olduğu belirtildi.

Çalışmada, Elçi'nin vurulduktan sonra düşme yönüne göre birkaç değişik açı belirlendi ve tamamı kayıt altına alındı. Ateş edilme noktalarının da değerlendirildiği çalışmada sıkılan kurşunun düşme ihtimali olan bölgelerin tamamı da fotoğraf ve kamera ile kaydedildi. Olay yerinde yapılan keşif çalışmasıyla ilgili hazırlanacak rapor, soruşturma dosyasına konulacak.
Olayın ardından bölgede 2 kez inceleme yapmaya çalışılmış ancak çatışma çıkması nedeniyle yarım kalmıştı. Olay yeri inceleme çalışması bugün geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

 

 

sputniknews