Tacizci öğretmen kendine hakim olamıyormuş!

Tacizci öğretmen kendine hakim olamıyormuş!

Konya'da Merkez Karatay İlçesi'ndeki bir ilkokulda eğitim gören iki öğrenci, ailelerine, sınıf öğretmeni 41 yaşındaki H.A.'nın tacizine uğradıklarını anlattı. Bunun üzerine iki veli, geçen Şubat ayında durumu okul yetkililerine anlattı. Okul yetkilerinin bilgi vermesiyle idari soruşturma başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü de durumu aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı adli soruşturma kapsamında H.A., yaşları 6 ila 13 arasında değişen 12’si kız 8’i erkek toplam 20 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen Mart ayında tutuklandı. Mağdur çocuklardan 3'ü kız, 5 öğrencinin ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığı'na pedagog eşliğinde ifade veren çocuklardan bir kız öğrenci, geçen yıl 1'inci sınıfa başladığı ilk ders günü öğretmenin dilini ağzına sokup emdiğini iddia etti.

Meram Tıp Fakültesi'nde ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor alan diğer bir kız öğrencinin verdiği ifadesinde ise öğretmenin udaklarından öpüp, cinsel organını okşadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Bir kız öğrenci de ödev yapmadığı için sopayla öğretmeni tarafından dövüldüğünü ve öğretmeninin bir ince, bir de kalın olmak üzere iki ayrı sopasının olduğunu iddia ederek, öğretmenin yine birçok kez dudaklarından öptüğünü, elini sırtından kıyafetlerinin içine sokup poposuna dokunduğu ve kendisine de masaj yaptırdığını, korktuğu için de olayı kimseye anlatamadığını öne sürdü.

Ruh sağlığı bozulduğu yönünde rapor verilen erkek bir öğrencinin ise ifadesinde "Öğretmen, 'hayırsızlık' yaptığım zaman benim kafama vurup, dudaklarımdan öpüyordu" dediği öğrenildi.

'ÇOCUKLARI SEVERKEN KENDİME HAKİM OLAMIYORUM'

Öğretmen H.A.'nin ise soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde, bu hareketleri çocukları çok sevdiği için yaptığını söylediği öğrenildi. H.A., "Öğrencilerimi kendi çocuklarım gibi görüyordum. Bu hareketleri yaparken cinsellik gütmedim. Sevgimin bazen aşırıya kaçtığının farkındaydım, ancak çocukları severken kendime hakim olamayıp ileri gittiğimin bilincindeydim. Yaptığım hareketlere mani olamıyordum. Bu hareketlerinde normal olmadığını biliyordum. Ben iyi niyetli bir insanım, çocukları çok severim" dediği kaydedildi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamenin ardından H.A.'nın, Temmuz ayı başında 'çocuğa cinsel istismar' suçundan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gizli oturumla tutuklu yargılanmasına başlandı.

Tutuklu yargılanan H.A.'nın, suçlu bulunması halinde, ruh sağlığı bozulan her bir öğrenci için 15 yıl, diğer her bir öğrenci için de 8 ile 12 yıl arasında hapis cezası alabileceği belirtildi.