Tabutlara Hangi Bayrak Sarılacak ?

Tabutlara Hangi Bayrak Sarılacak ?

Pariste kimler tarafından öldürüldükleri bildirilen 3 PKK mensubu kadının cenazeleri şu dakikalarda İstanbul yeşilköy Hava Limanına gelmek üzere.

Pariste kimler tarafından öldürüldükleri bildirilen 3 PKK mensubu kadının cenazeleri şu dakikalarda İstanbul yeşilköy Hava Limanına gelmek üzere.
Yarın Diyarbakır da büyük bir tören yapılacağı ve büyük hazırlıklar yapıldığı bilgileri geliyor.

BDP yetkilileri ve Diyarbakır Belediye başkanı Osman baydemir'in dün yaptığı açıklamalarda, törende hem provakosyonlara meydan vermemek hemde hükümet ile başlamış olan yumuşama sürecine zarar vermemek için bir dizi önlemler alındı. Diyarbakaır Büyükşehir Belediye başkanı Osman Baydemir'in yaptığı açıklamalarda, törene karalar giyerek ve sadece boyunlarına barışı isteğini temsile eden beyaz eşarplar bağlayarak törene geleceklerini söyledi.

Bu arda törene ilişkin Siyasi Çevreler sessizliğini koruyor. AKP Genel Başkanı Arınç'ın 2 gün önce yaptığı "provakasyon a dönüşmesin" uyarısından başka dikkat çekici bir açıklama gelmedi. Siyasi çevrelerin dikkatle törende olacakları izleyecekleri ve ona göre bir duruş sergileyecekleri anlaşılıyor.


EVRENSEL GAZETESİ HABERİ 

"Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak'ta düzenlenen suikast ile katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in cenazeleri yapılan otopsi ardından bu sabah Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Cenazeler sabah erken saatte Kürt kurum temsilcileri tarafından alındı. PKK bayrakları ile sarılı cenazeler, konvoy halinde uğurlama töreninin yapılacağı Paris’in Villiers-le Bel bölgesi, 12 Bis Avenue des Entrepreneurs adresine götürüldü".



Öte yandan dün Paris Polis Morgundan teslim alınan 3 kadının cenazesinin tabutlarında PKK bayrakları sarılı olduğu haberlere yansımıştı. Merak edilen bir hususta Türkiye ye şu dakikalarda gelmesi beklenen cenazelerin tabutlarına ne sarılı olacağı.

Şu anda bir basın ordusu Yeşilköy hava Limanında bu anı yakalamak için bekleyiş içerisinde.