TABAN'DAN AKP'YE DAVUTOĞLU MESAJI

TABAN'DAN AKP'YE DAVUTOĞLU MESAJI

Genel Merkez tek liste ile seçime gidin dedi ama

AK Parti Karacasu İlçe Başkanlığı seçimlerinde Genel merkezin adayına rağmen ilçe başkanlığı için yarışan Adnan Tuncer, rakibi Kutsi Küçükyörük'ü 4 oy farkla geride bırakarak seçimi kazandı.AKP'de kurulduğu günden beri süren "Erdoğan ne isterse,Genel Merkez kimi uygun görürse geleneği çatırdamaya başladı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilip genel Başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devretmesinin ardından bir ilk gerçekleşti. Genel Merkez'in önerdiği üstelik tün ağır topların desteklediği adaya rağmen bir ilçede tabanın tercih ettiği aday seçimleri kazandı. Tabanın bu tercihinin genel merkez tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

AKP'DE BİR İLK

Teşkilat Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili ve Eğe bölge koordinatörü Hasan Ali Çelik'inde katıldığı seçimin Genel Merkez tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

TÜM AĞIR TOPLARIN

AK Parti Karacasu İlçe Başkanı'nı belirlemek amacıyla Karacasu Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan kongreye 3 bin 500 üyesi bulunan AK Parti Karacasu İlçe Teşkilatının 401 delegesi sandık başına gitti. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç ile Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, İl yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı. AK Parti genel merkez tarafından tek liste ile seçime gidilmesi için ismi onaylanan Kutsi Küçükyörü'nün karşısına Karacasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer çıktı. Divan başkanı tarafından listesi kabul edilen Tuncer'e sandıktan 129 oy çıkarken, genel merkez adayı Kutsi Küçükyörü ise 125 oy aldı. Seçimde 15 oy boş, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

GENEL MERKEZE RAĞMEN TABAN ONU SEÇTİ

Delegeler ve partililerden gelen yoğun istek üzerine listesiyle seçime girdiğini ifade eden ve genel merkez adayına karşı seçimi kazanan Adnan Tuncer, "Tabandan gelen talebe karşı kayıtsız kalamazdım. Genel Merkezimizin tek liste ile seçime gidin önerisi olması bizi geride durmamıza neden olmuştu ancak şartlar bunu gerektirdi. Bu sonuç Karacasu'ya ve Aydın'ımıza hayırlı olsun" dedi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı