T.C Skandalları Bitmiyor !

T.C Skandalları Bitmiyor !

Valilik'teki 'T.C.' yeniden koyulurken, TÜİK'teki kaldırıldı

T.C. karmaşası büyüyor!



Valilik'teki 'T.C.' yeniden koyulurken, TÜİK'teki kaldırıldı

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN/BALIKESİR
 
BALIKESİR'de, 'Valilik' yazılı tabelanın 'T.C. Balıkesir Valiliği' olarak değiştirilmesiyle ilgili çalışmalar sürerken, bu kez de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü tabelasındaki 'T.C.' ibaresinin kaldırılması tepkilere neden oldu.
 

Tepkilerin artması üzerine duruma el koyan ve Valilik tabelasına 'T.C.' ibaresini yeniden koyulmasını isteyen Vali Ahmet Turhan'ın talimatıyla yaptırılan yeni tabelaların yerine takılması için çalışmalar sürüyor. Yeni tabela işini alan şirket çalışanları bugün itfaiye ve vinçli ekiplerin yardımıyla Valilik girişindeki 'Valilik' yazılı tabelaları sökerken, 'T.C. Balıkesir Valiliği' yazılı tabelanın ise en geç çarşamba günü asılacağı bildirildi. Vatandaşlar tabelanın değiştirilmesiyle ilgili çalışmaları ilgiyle izledi. Bazı kişiler cep telefonuyla çalışmaları kaydederken, bazıları da tabelanın sık sık değiştirilmesini eleştirdi.
 
ŞİMDİ DE TÜİK'TEKİ 'T.C.' YOK
 
Öte yandan Valilik'teki çalışmalar sürerken, bu kez Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ndeki T.C. ibaresinin kaldırılması, vatandaşların tepkilerine neden oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde TÜİK binasının önceki ve yeni tabelasının fotoğraflarını yayınlayan Balıkesirliler, 'Balıkesir TÜİK şaşırma' mesajı verdi. 'Acaba sayın valimiz bu duruma da el atacak mı?' diye sordu. 
 
TÜİK Bölge Müdürlüğü yetkilileri 26 Bölge Müdürlüğü'nde logolarla tabelaların değiştiğini belirtirken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiyesi zaten bizim kurum adımızın başındadır" diyerek, eleştirilerin art niyetli olduğunu ileri sürdü.