T.C. MERKEZ BANKASI'NDAN FLAŞ DOLAR BEKLENTİSİ

T.C. MERKEZ BANKASI'NDAN FLAŞ DOLAR BEKLENTİSİ

Erdoğan'ın Davutoğlu'nu tasfiye ederek hükumetin izlediği politikalarda ciddi değişikliklere gideceği sinyalini vermesi ekonomide deprem etkisi yarattı.

Siyasette meydana gelen bu ani değişikliği piyasalar hoş karşılamadı. Davutoğlu döneminde 90 Bin sınırına dayanan borsa ciddi kan kaybederek 75 Bin  sınırına kadar indi.

DOLAR ESKİ GÜNLERİNDE

Öte yandan 2.80 TL olan dolar paritesi ise bu gün itibariyle 2.98.TL sınırınada aştı. Tüm dünyada ekonomik değerlendirme merkezleri Dolar TL paritesi beklentilerini yukarı yönde revize ettiler.

BEKLENTİSİNİ YÜKSELTTİ

T.C. Merkez Bankası'da beklentisini revize ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar.Dövizde son günlerde hızlanan artışa bağlı olarak, Merkez Bankası'nın anketinde yılsonu dolar kuru beklentisi de yükseldi.

YIL SONUNDA 3.10' GEÇECEK TAHMİNİ

 

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı beklenti anketinin sonuçlarına göre, geçen Nisan ayında 3.0790 lira olan yılsonu dolar kuru beklentisi, Mayıs'ta 3.1 sınırını aşarak, 3.1087 lira düzeyine çıktı.

 

HİÇ BİR ZAMAN TUTTURAMADIĞI ENFLASYON BEKLENTİSİ İSE ŞÖYLE

 

Buna karşılık, Merkez Bankası'nın Nisan beklenti anketinde yüzde 7.90 olan yıl sonu enflasyon beklentisi, enflasyonda bu ay başında gerçekleşen belirgin düşüşün de etkisiyle, Mayıs ayı anketinde yüzde 7.80'e geriledi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı