Suudi Uçakları Esenboğa'dan Taliban Militanı mı Taşıyor ?

Suudi Uçakları Esenboğa'dan Taliban Militanı mı Taşıyor ?

Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan kalkan dev Suudi nakliye uçaklarının sırrı biraz daha aydınlandı. Taliban, Suriye’ye yüzlerce terörist gönderdiğini doğruladı. Taliban, sevkiyatın Araplarla birlikte yapıldığını bildirdi.

Taliban’ın Pakistan kolu, Suriye’de Esad yönetimine “mücahit kardeşleri”nin yanında savaşmak için savaşçı yolladıklarını söyledi. Pakistan’daki Taliban unsurlarını çatısı altında toplayan Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP) örgütünden bir komutanı, dün yaptığı açıklamada, “Kardeşlerimiz bize ihtiyaç duyunca, yüzlerce savaşçımızı Arap arkadaşlarımızla birlikte Suriye'ye gönderdik” dedi.

İsminin yazılmasını istemeyen söz konusu terörist komutan, Suriye’de kendi kamplarını kurduklarını, militan arkadaşlarının gittiğini, bazılarının bir süre savaştıktan sonra döndüğünü belirterek, arkadaşlarının sürekli olarak gidip geldiğini ifade etti.

Taliban, Afganistan ve Pakistan’da El Kaide terör örgütüyle iç içe geçmiş durumda. El Kaide’nin Suriye kolunun adı El Nusra Cephesi. TTP örgütü ise El Nusra Cephesi’yle ilişki içinde olan bir örgüt. 

BOMBALI SALDIRI: 40 ÖLÜ

Bu arada Suriye’nin başkenti Şam’da dün düzenlenen bombalı saldırıda en az 40 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırının Der Atiye kasabında bomba yüklü iki araçla düzenlenen gerçekleştirildiği kaydedildi.

Şam'ın değişik semtlerinde de muhaliflerle Esad'a bağlı güçler arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Devşirme muhalifler, ordunun operasyon düzenlediği bir camide 200'e yakın sivilin mahsur kaldığını ileri. Suriye ordusu ise söz konusu caminin bir yıldır muhaliflerin merkezi olduğu ve bölgede sivil yaşamadığı bildirdi.