Suudi Arabistan'da helikopter düştü ; Prens hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'da helikopter düştü ; Prens hayatını kaybetti

Dün gece yemen'den atılan bir füze sonrası içişlerinde deprem yaşanan Suudi Arabistan'da içerisinde bir prensinde bulunduğu bir helikopterin düştüğü ve kurtulan olmadığı bildirildi

Suudi Arabistan devlet televizyonu, Yemen yakınlarında yaşanan bir helikopter kazasında bir Suudi prensinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SUUDİ PRENS ÖLDÜ

Ölenlerin arasında Prens Mansur bin Mukrin olduğu öne sürüldü. Asır Eyaleti'nin vali yardımcısı olan Mansur bin Mukrin, eski veliaht prenslerinden Mukrin el-Suud'un da oğluydu. Kaza, ülkedeki büyük yolsuzluk operasyonu ve Yemen'den atılan bir füzenin başkent Riyad'daki uluslararası havaalanı yakınlarında durdurulması gelişmelerinin hemen akabinde yaşandı.

KURTULAN OLMADI

Suudi Arabistan'da içinde bir prens ve üst düzey yetkililerin olduğu bir helikopterin düştüğü, helikopterdeki kişilerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi televizyonunun haberine göre, Abha Bölge Emiri Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düştüğü, olayda prens ve beraberindeki heyetteki herkesin hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay ile ilgili henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Prens Mansur ile beraber helikopterde Emir vekili Selman el-Cerişi, Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir Bölge Tarım Bölümü Başkanı Fehd el-Fertiş, Asir Bölgesi Polis Müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman el-Kerzai ve diğer yetkililerin olduğu ifade edildi.

Yerel gazete Okaz, helikopterin tam Yemen sınırındaki Sabha kasabası yakınlarında dolandığı sırada düştüğünü bildirdi.

Kaza, ülkedeki büyük yolsuzluk operasyonu ve Yemen'den atılan bir füzenin başkent Riyad'daki uluslararası havaalanı yakınlarında durdurulması gelişmelerinin hemen akabinde yaşandı.

Suudi Arabistan, Yemen'deki Husi isyancılarına yönelik operasyon yürüten uluslararası koalisyon güçlerine öncülük yapıyor.

İlgili Haberler