Suudi Arabistan'da gözaltındaki prensler ile ilgili flaş gelişme

Suudi Arabistan'da gözaltındaki prensler ile ilgili flaş gelişme

Suudi Arabistan'da devletin iflas etme noktasına gelmesi ardından başlayan taht kavgalarında gözaltına alınan ve servetlerine el konulması gündemde olan prensler ve soylu çevreleri ile 800 Milyar Dolarlık bir pazarlığın başladığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'da ilk belirtisi geçen aylarda Kral Selman'ın teaamüller gereği en yaşlı varis olan yeğeni Muhammet bin naif yerine oğlu Muhammet  bin Selman'ı getirmesi olan taht kavgalarında esas neden ortaya çıkmaya başladı. Son bir kaç yıldır derin bir ekonomik kriz ve devletin iflası görünümü yaşayan Suudi Arabistan'da kavgaların sadece taht sorunu olmadığı ortaya çıktı. 

DEVLET İFLASTAN BÖYLE KURTULACAK

Ekonomik krizin çözümü için kraliyet ailesine mensup çok sayıda prens ve çevresinin 800 Milyar dolara ulaşan servetinin hedeflendiği netleşmeye başladı.İngiliz Financial Times'ın haberine göre, veliaht pren Muhammet bin Selman'a yakın çevre bir otelde gözaltında tutulan prensler ile bu konuda pazarlık yapıyor.

PRENSLER İLE PAZARLIK

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakın isimler, Ritz-Carlton Oteli'nde tutulan zanlılara ‘Parayı verin, serbest kalın’ mesajını ulaştırdı. El konulacak toplam servetin büyüklüğü 800 milyar doları buluyor.

YA PARAYI YA HAPSİ TERCİH EDİN

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, gözaltına aldırdığı prenslere mal varlıklarını Riyad yönetimine devretmeleri halinde serbest bırakılma teklifi götürdü. İngiliz Financial Times gazetesi, yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan 11 Suudi prens, işadamı ve onlarla bağlantılı kişilerin mal varlıklarının yüzde 70’ine el konulmasının amaçlandığını yazdı. 

TOPLAM 800 MİLYAR DOLAR SERVET SÖZ KONUSU

Ülkede dondurulan bin 700 banka hesabı dahil el konulacak toplam servetin büyüklüğü ise tam 800 milyar dolar değerinde. Konuyla ilgili bilgi veren bir kaynak, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakın yetkililerin gözaltındakilere ‘Parayı verin, serbest kalın’ dediğini aktardı. Bir başka kaynak da Suudi sarayının ülke hazinesine bu şekilde kaynak sağlamayı hedeflediğini ileri sürdü.

İlgili Haberler