SURİYE'YE 45 TIR DAHA YOLA ÇIKTI

SURİYE'YE 45 TIR DAHA YOLA ÇIKTI

"İHH İnsani Yardım Vakfı Katar EİD Heyeti Şam kuruluşu ile düzenlemiş olduğumuz 17 bin gıda paketi ve 700 ton undan oluşan yardım malzemesini Suriye'ye gönderiyoruz.

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde düzenlenen törenle Suriye'ye  45 yardım TIR'ı gönderdi.

İHH Lojistik Garajı'nda gerçekleştirilen törene İHH Suriye Çalışma Grubu Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ve Katar'lı Sıh EİD ile vakfın yardım çalışmalarına katkıda bulunan hayırseverler katıldı. Törende konuşan Muhammed Yorgancıoğlu, yardımların 3-4 gün içerisinde Suriyelilere dağıtılacağını belirterek, "İHH İnsani Yardım Vakfı Katar EİD Heyeti Şam kuruluşu ile düzenlemiş olduğumuz 17 bin gıda paketi ve 700 ton undan oluşan yardım malzemesini Suriye'ye gönderiyoruz. Yardımlarımız Suriye'nin sahil bölgeleri, İdlib, Halep, Hama'nın kuzey kısmına ve Deryzor bölgelerine gönderilecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından TIR'lar yola çıktı. 45 yardım TIR'ı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçerek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kaynak:Haber Kaynağı