SURİYELİ KADININ X-RAY CİHAZINA KOYDUĞU KUTU ŞOK ETTİ

SURİYELİ KADININ X-RAY CİHAZINA KOYDUĞU KUTU ŞOK ETTİ

OSMANİYE Belediyesi'ne gelen Suriyeli bir kadın, binaya girerken elindeki karton kutuyu, X-Ray cihazına bıraktı.

OSMANİYE Belediyesi'ne gelen Suriyeli bir kadın, binaya girerken elindeki karton kutuyu, X-Ray cihazına bıraktı. Ekranda kutunun içerisinde bebek cesedi olduğunu gören kadın güvenlik görevlisi şoke oldu.

TÜRKÇE BİLMİYOR

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak geldiği Osmaniye'de yaşamaya başlayan 26 yaşındaki Rağde Elrifaielvezir, yakınlarıyla birlikte dün saat 16.00 sıralarında elinde bir kutuyla Osmaniye Belediyesi'ne geldi. Kapıda bekleyen özel güvenlik görevlileri, Türkçe bilmeyen Elrifaielvezir'den kutuyu X-Ray cihazına bırakmasını istedi. Kutu cihazdan geçerken kadın görevli ekranda kutunun içerisinde bebek cesedi olduğunu fark etti. Kısa süreli şok yaşayan görevlinin ihbarı üzerine belediyeye polis geldi.

HASTANE BELEDİYEYE YÖNLENDİRMİŞ

Polisler, AFAD tarafından verilen tanıtım kartı kontrol edilen Rağde Elrifaielvezir'in Humus doğumlu olduğu ve Osmaniye'de sığınmacı olarak yaşadığını belirledi. Genç kadının Türkçe bilen yakınları Elrifaielvezir'in Adana'da özel bir hastanede doğum yaptığını ve 26 gün sonra bebeğin öldüğünü, hastanedeki görevlilerin kendilerine defin işlemleri için Osmaniye Belediyesine gitmesini söylemeleri üzerine cesedi bir kutuya koyarak dolmuşla Adana'dan Osmaniye'ye geldiklerini belirterek, "Bebeğin ölüm raporu var" dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Polis tarafından incelenen rapora göre bebek dün saat 11.30'da ölmüş ve ölümü 'Doğal ölüm' diye belirtilmiş. Bebeğin cesedi daha sonra belediyeye çağırılan cenaze aracına konularak götürüldüğü Osmaniye Asri Mezarlığı'nda ailesi tarafından toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı