SURİYELİ KADINA KİMYASAL GAZ TESTİ

SURİYELİ KADINA KİMYASAL GAZ TESTİ

SURİYE'nin Halep kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında evi yıkılınca sınırı aşarak Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yaşayan oğlunun yanı...

Vucudunda kızarıklar oluşunca

SURİYE'nin Halep kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında evi yıkılınca sınırı aşarak Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yaşayan oğlunun yanına gelen Hasna Mahmut adlı kadın, vücudundaki kaşıntı nedeniyle kimyasal gaza maruz kalmış olabileceği şüphesiyle Nizip Devlet Hastanesi bahçesinde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) cihazıyla kontrolden geçirildi.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den ailesiyle birlikte kaçan Mustafa Hasan bir süre önce sınırı aşarak geldiği Nizip'e yerleşti. Burada kiraladığı evde yaşayan Hasan'ın annesi Hasna Mahmut geçen hafta hava saldırısında evi yıkılınca sınırı aşarak Nizip'teki oğlunun evine geldi. İddiaya göre, Suriyeli annenin yüzünde ve vücudunda kaşıntılar ve kızarıklıklar oluşunca kimyasal gaza maruz kalmış olabileceği ihtimali üzerine oğlu tarafından Nizip Devlet Hastanesi’ne getirildi. Suriyeli kadın, hastane bahçesinde kurulu olan KBRN cihazında kontrolden geçirildi ve kan örneği alındı. Yapılan kontrolde herhangi bir bulguya rastlanmayan kadın, alınan kan örnekleri ile birlikte Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

SURİYELİ KADINA KİMYASAL GAZ TESTİ

SURİYELİ KADINA KİMYASAL GAZ TESTİ

Kaynak:Haber Kaynağı