"Suriye'den sonra sıra Türkiye'ye gelecek"

"Suriye'den sonra sıra Türkiye'ye gelecek"

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmi internet sitesinde Suriye’de akan kandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ı sorumlu tutarak, şu açıklamayı yaptı: “Bu ülkeler bu yaklaşıma devam ederlerse Suriye’den sonr

KAOS SURİYE'DEN SONRA TÜRKİYE'YE SIÇRAR

İRAN Ordusu, Suriye’de yaşanan kaosun Türkiye’ye sirayet edeceğini düşünüyor. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Suriye topraklarında akan kandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan devletlerinin sorumlu olduğunu öne sürdü. Başkomutan sıfatlı dini lider Ayetullah Ali Hamaney’den sonra İran Ordusu’nun en üst düzey yetkilisi konumundaki Firuzabadi, şöyle konuştu: “Bu ülkeler bu yaklaşıma devam ederlerse Suriye’den sonra sıranın Türkiye ve kendilerine geleceğini bilmeliler.”

ŞOK EDEN AÇIKLAMALAR 

61 yaşındaki Tümgeneral Firuzabadi, bu ülkeleri sorumlu olmaya çağırarak, “Dostlarımızı uyarıyoruz. Sakın bu üç ülke El Kaide terörizminin yayılma kurbanı olmasınlar” dedi. Öte yandan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Kazım Celali, Suriye’de kaçırılan İranlıların can güvenliğinden “Türkiye ve ülkedeki teröristleri destekleyen ve silahlandıran ülkelerin” sorumlu olduğunu öne sürdü. Önceki gün de İran Meclis Başkanı’nın danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, İran vatandaşlarının Ankara’nın yeşil ışığı olmadan kaçırılamayacağını ileri sürmüştü. 

dha/dea