SURİYE'DEN KAÇTI, ÖLÜMDEN KAÇAMADI

SURİYE'DEN KAÇTI, ÖLÜMDEN KAÇAMADI

Suriye'den Kaçtı, Türkiye'de öldü.

SURİYE'den iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Konya'nın Çumra İlçesi'nde tarlada çalışan 20 yaşındaki Bedir Dahil, serinlemek için girdiği Çarşamba Çayı'nda akıntıya kapılıp kayboldu. AFAD'ın dalgıç ekipleri Suriyeli Dahil'in bulunması için çalışmasını sürdürüyor.

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında Çumra İlçesi'nin Alemdar Mahallesi yakınındaki Çarşamba Çayı'nda meydana geldi. Bedir Dahil, yaklaşık 8 ay önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındı. Ardından da Konya'nın Çumra İlçesi'ne yerleşen Bedir Dahil, burada tarlalarda çalışmaya başladı. Dahil, bugün pancar tarlasında çalıştığı sırada serinlemek için Çarşamba Çayı'nı girdi. Yüzme bilmeyen Dahil, suyun akıntısına kapılınca çırpınmaya başladı.

Suriyeli Dahil'in çırpındığını gören yakınlarının da kurtarma çabası sonuçsuz kalınca durum jandarmaya ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'ne bildirildi. Suyun aktığı kapaklar kapatılıp, akıntının kesilmesi sağlandıktan sonra AFAD'ın dalgıç ekipleri Dahil'i bulmak için çalışma başlattı. Ancak henüz Dahil'in izine rastlanılmadı.

Ağabeyinin bulunması için çayın kenarında bekleyen kardeşi Muhammet Dahil ise koyun otlattığı sırada yakınlarının telefonla arayıp, haber verdiklerini belirtti.

Dalgıçların arama çalışması sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı