SURİYE'DEN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA

SURİYE'DEN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA

Faysal Mikdat, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun odasında yapılan ortam dinlemesi kaydı internete düştükten sonra Erdoğan için ağır ithamlarda bulundu.

Suriye'den Erdoğan'a ağır ithamlar!


Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun odasında yapılan ortam dinlemesi kaydı internete düştükten sonra Erdoğan için ağır ithamlarda bulundu. Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Lübnan gazetesine verdiği demecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hakaret içeren sözler sarf etti.Amerikalitürk haber sitesi tarafından Lübnan da yayınlanan El Bina gazetesine dayandırılan haberde, Erdoğan'ın teröre ev sahipliği yaptığı iddia edildi. Haber şöyle

BM TERÖR LİSTESİNDE Kİ ÖRGÜTLERE DESTEK OLDU

Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat'ın Suriye resmi haber ajansı SANA'da da yer verilen makalesinde Suriye'nin terörizmin çeşitli şekillerine karşı bir savaş verdiğini ve bu teröre Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığının herkes tarafından bilindiğini yazdı. Mikdat, Erdoğan'ın kendisinin de bu terörizmin boyutu, kullanılan silahların çeşidi ve işlenilen suçların türünün farkında olduğunu öne sürdü.
Mikdat, Erdoğan hükümetinin BM Güvenlik Konseyi tarafından terör listesine alınan Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Nusra Cephesi gibi Suriye’nin kuzey kırsalındaki köy ve beldeleri hedef alan saldırıların sorumluluklarını alenen üstelenen terör gruplarını desteklediğini iddia etti.

SURİYE'YE KARŞI SALDIRIYI PLANLAYAN TARAF

Erdoğan hükümetinin Suriye’ye karşı saldırıyı ele alan, planlayan, onaylayan ve uygulayan taraf olduğunu öne süren Mikdat, bu saldırının terörizm lehine yapıldığını ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarıyla bağdaşmadığını ifade etti.
Erdoğan hükümetinin Suriye'de terörizmi destekleyerek ateşle oynadığını ve bunu bilmesi gerektiğini yazan Mikdat, Suriye'nin Erdoğan tarafından kullanılan tehdit ve zorbalık dilini kullanmadığını söyleyerek makalesine son verdi.

suriye-de-isid-teroru.jpg

isid-teroru.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı