SURİYE'DE TÜRKİYE HARİCİNDE HERKES UÇUYOR

SURİYE'DE TÜRKİYE HARİCİNDE HERKES UÇUYOR

Bir tek biz uçmuyoruz!

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'nin tek uçuş yapamadığı Suriye hava sahasında, bugünden itibaren Almanya da uçuş yapmaya başlayacak.

IŞİD ile mücadele kapsamından Almanya, Suriye için 6 Tornado keşif uçağı gönderdi. Keşif uçakları sadece keşif için uçacak olsa da Almanya da Suriye hava sahasında boy göstermeye başladı. Öte yandan Türkiye, 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağının ardından tek bir uçakla bile Suriye hava sahasına girmedi.

IŞİD’le mücadele kapsamında oluşturulan koalisyonda yer alan Almanya, bugünden itibaren Suriye üzerindeki uçuşlara katılıyor. Almanlar, İncirlik’e 6 Tornado keşif uçağı gönderdiler. Tornadolar sadece keşif yapacak, IŞİD’e karşı saldırı operasyonlarına ise katılmayacak.

Almanya, IŞİD karşıtı koalisyonun diğer üyeleri gibi, uçuşlarını İncirlik üssünden gerçekleştirecek. Fransa, ABD, Katar ve İspanya’nın da İncirlik’te birlikleri bulunuyor. Koalisyon güçleri, IŞİD’e karşı sürekli havadan operasyonlar düzenliyorlar. Rusya ise, Suriye rejiminin kontrolündeki topraklarda yer alan kendi üslerinden havalanan uçaklarla Suriye hava sahasında uçuşlarını sürdürüyor.

IŞİD’e karşı Türkiye’nin de içinde bulunduğu koalisyonda, ABD, İngiltere Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Macaristan, Avustralya, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün Lübnan, Katar ve Bahreyn yer alıyor.

TÜRKİYE 24 KASIM’DAN BERİ SURİYE ÜZERİNDE UÇMUYOR

Türkiye ise, 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağının ardından, Rusya ile havada bir karşılaşma yaşanmaması için, tek bir uçakla bile, operasyon kapsamında Suriye hava sahasına girmiş değil. 24 Kasım öncesinde Türk savaş uçakları da Suriye’deki IŞİD karşıtı operasyonlarda aktif olarak görev alıyorlardı.

Kaynak:Haber Kaynağı