Suriye Vatandaşlığına Geçiyorum

Suriye Vatandaşlığına Geçiyorum

Gaziantep kent merkezi, İslahiye, Nizip ve Karkamış'taki çadır kentlerde kalan Suriyeliler bundan sonra ilaç parası da ödemeyecekler.Suriyeli çocukların eğitim giderleri de büyük şehir belediyesi tarafından karşılanıyordu.

Ülkelerinde yaşanan iç kargaşa sonrası Gaziantep kent merkezi, İslahiye, Nizip ve Karkamış'taki çadır kentlerde kalan Suriyeliler bundan sonra ilaç parası da ödemeyecekler. Gaziantep’te ilköğretim okulu öğrencileri olan Suriyeli çocukların eğitim giderleri de büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyordu.

İİlaç bedava, üniversite bedava, sağlık muayeneleri bedava, kumanya bedava, cebe harçlık... Suriyeli mülteci olmak işsizliğe çözüm. Geç Irak'a, oradan Suriye'ye, mülteci gibi gir Türkiye'ye, hayat bedava...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici'nin başkanlık ettiği toplantıda, sığınmacılara sağlanan imkânlar, yapılan ve yapılması planlanan yardımlar anlatıldı.

İLAÇ PARASI ÖDEMİYORLAR

Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Türkiye'ye sığınan 400 bin Suriyelinin yüzde 25'inin Gaziantep'te ikamet ettiğini söyledi.

Kentteki yaklaşık 100 bin Suriyelinin 33 bin 735'inin resmi kayıt yaptırdığını, 28 bin kişinin ise kayıt için randevu aldığını belirten Çakıroğlu, çadır kentlerde kalan Suriyelilerin, Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre bundan sonra ilaç parası ödemeyeceğini belirtti.

Sığınmacılara rağmen kentte hissedilir bir huzursuzluk yaşanmadığını vurgulayan Çakıroğlu, Reyhanlı'daki patlamayı anımsatarak, "Benzer bir olayın yaşanmaması için güvenlik güçlerimizle gerekli önlemleri aldık" dedi.

Gaziantep'te okul çağında olan 600 dolayında çocuk olduğunu ve bunların ilk ile ortaokul kısımlarını belediye imkânları açılan okullarda okutulmaya başlandığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, lise öğrencilerine ise okul bulmaya çalıştıklarını söylemişti.
Genel Kurul toplantısına, Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey ve Şehitkâmil Kaymakamları, kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı