SURİYE SINIRINDA TOP ATIŞI ŞİDDETLENDİ, YARALILAR VAR

SURİYE SINIRINDA TOP ATIŞI ŞİDDETLENDİ, YARALILAR VAR

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında ağır çatışmaların devam ettiği Suriye'nin Keseb İlçesi'ne, rejim askerinin başlattığı top atışı bu sabah itib...

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında ağır çatışmaların devam ettiği Suriye'nin Keseb İlçesi'ne, rejim askerinin başlattığı top atışı bu sabah itibariyle şiddetlendi. Reyhanlı'ya komşu İdlib kentinde de gece saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Türk uçaklarının sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle pazar günü düşürdüğü Suriye uçağının enkazının bulunduğu Keseb'den Lazkiye'ye ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerini, rejim askerleri durdurmaya çalışıyor. Geçen cuma günü başlayan ve ÖSO'nun Keseb Sınır Kapısı'nı kontrolleri altına almasının ardından artan çatışmalar, Lazkiye yakınındaki Kara Duran Bölgesi'nde yoğunlaştı. Yayladağı merkezinden kuş uçuşu 2 kilometre uzakta bulunan Keseb'e düşen top mermilerinin çıkardığı ses, Türkiye tarafında huzursuzluğa neden oluyor. Keseb'de devam eden yangınlar nedeniyle, gökyüzünü kaplayan siyah duman da huzursuzluğun artmasına neden oluyor.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda dünden itibaren Yayladağı'na getirilen 84 yaralıdan Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 9'u yaşamını yitirdi. Bu sabah erken saatlerde Yayladağı'ndaki sağlık ocağına getirilen, vücudunda yara bulunmadığı halde devamlı kusan 2 Suriyelinin kimyasal saldırıya maruz kaldığı iddiası, bir süreliğine panik yaşanmasına neden oldu. Antakya'dan gelen İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE görevlilerinin yaptığı tahlillerde kimyasal maddeye rastlanmadı.

GECE PATLAMA, SABAH SİLAH SESLERİ

Karayolu ile Türkiye'ye yaklaşık 5 kilometre mesafede olan İdlib kentinin Harim İlçesi'nde de saat 01.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Şehrin kırsalında meydana gelen patlama Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden de duyulurken, sabah saatlerinde de silah sesleri yankılandı. Patlama ve çatışmada ölen ya da yaralananın olup olmadığı konusunda net bir bilgiye ulaşılamadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı