SURİYE SINIRINA HIZLA DUVAR ÇEKİLİYOR

SURİYE SINIRINA HIZLA DUVAR ÇEKİLİYOR

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırına, yüksekliği 3 metre, genişliği 2.5 metre, kalınlığı ise 30 santimetre olan beton bloklardan oluşan seyyar...

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırına, yüksekliği 3 metre, genişliği 2.5 metre, kalınlığı ise 30 santimetre olan beton bloklardan oluşan seyyar duvar çekilmesine başlandı.

İç savaşın sürdüğü Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçişleri önlemek ve kaçakçılık olaylarını engellemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı Köyü sınırlarında Cilvezgözü Sınır Kapısı'na paralel sınıra duvar çekilmesi için 3 metre yüksekliğinde beton bloklar hazırlattı. Her biri 2.5 metre genişliğinde 3 ton ağırlığındaki bloklar kamyonlara yüklenip, sınır hattına getirildi ve vinç yardımıyla indirilerek birleştirme çalışması başlatıldı. Sınırda yükselen duvarın ilk etapta 1200 metre olacağı, uzunluğunun 8 kilometreye kadar devam edeceği öğrenildi.

Duvar çalışmaları devam ederken, sınır birliklerinin bölgede sürekli ring halinde devriye gezdiği gözlendi.

Çalışmaları değerlendiren Kuşaklı Köyü Muhtarı Ahmet Cemiloğlu, "Her zaman devletimizin ve askerimizin yanındayız. Elimizden gelen bir şey varsa her türlü desteği yapmaya hazırız" dedi.

FD(BY/SS)

SURİYE SINIRINA HIZLA DUVAR ÇEKİLİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı