SURİYE DE  ŞEHİT SAYISI  YÜKSELDİ

SURİYE DE ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın şehit olduğu haberini, bugün öğle saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer verdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü El Bab' da IŞİD unsurlarının saldırısında iki Türk askeri şehit oldu, 15 asker de yaralandı açıklaması yapılmıştı. 

Akşam saatlerinde ise 2 asker daha şehit oldu ve şehit sayısının 4'e yükseldiği duyuruldu. 

Öte yandan Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada, TSK desteğindeki ÖSO unsurların bölgedeki hakim tepeleri ele geçirdiği belirtildi.i

DEAŞ İLE ÇATIŞMA

169'uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında DEAŞ teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 15 asker ise yaralandı. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedilirken, şehit askerler ise helikopter ile Gaziantep'e getirildi.

TSK AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri de DEAŞ saldırısına ilişkin açıklama yaptı. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

ŞEHİT 3 AYLIK EVLİ ÇIKTI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab'ta sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün DEAŞ teröristleriyle çıkan çatışmada silah arkadaşı Yahya Efiloğlu ile birlikte şehit olan uzman çavuş Gökhan Kılıç'ın 3 ay önce evlendiği ve 3 gün önce de izinden dönüp birliğine katıldığı ortaya çıktı.

Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın şehit olduğu haberini, bugün öğle saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer verdi. 3 ay önce Hasret Kılıç ile evlenen Gökhan Kılıç'ın şehit olduğunu duyan babası Mehmet ile annesi Fadime Kılıç fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne ile baba gözyaşlarına boğuldu. Evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Yıllık izinde olduğu ve 3 gün önce birliğine katılıp El Bab'a gittiği kaydedilen Gökhan Kılıç'ın cenazesinin yarın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

kaynak dha

İlgili Haberler