SÜNNETÇİ MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

SÜNNETÇİ MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Eti Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen sünnet düğünü sonrası müze müdürlüğünden alınan Gül, ikinci görevinden de alındı.

Eti Arkeoloji Müzesi'nde tarihi eserlerin bulunduğu alanda gerçekleştirilen sünnet düğünü ile gündeme gelen Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürü Ali Osman Gül görevden alındı.
Gül'ün yan sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevden alma ve atamalar resmi gazetede yayınlandı. Gül’ün adı geçen aylarda Eti Arkeoloji Müzesi’nde tarihi eserlerin bulunduğu alanda gerçekleştirilen sünnet düğünü ile gündeme gelmişti. Söz konusu olay basına yansıdıktan sonra olaya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik sert tepki göstermiş, “Gereği ne ise yapılacaktır” demişti. Olayın ardından Ali Osman Gül müze müdürü görevinden alınmış ancak İl Kültür Müdürü Gül durumunu koruyordu.
BİLGİN DE RESMEN ALINDI
Devlet Tiyatroları'nda genel müdürlük atamaları ve görevden almaları cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanın imzalarını taşıyan üçlü kararnamelerle yapılmasına rağmen Genel Müdür Lemi Bilgin, geçen yıl üçlü kararname olmadan görevinden alınarak, Bakanlık’ta başka bir yerde görevlendirilmişti. Bilgin’in yerine ise tiyatrocu Mustafa Kurt vekâleten atanmıştı. Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Bilgin, yaklaşık bir yıl sonra resmen görevinden alınmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı