SÜMER TİLMAÇ'IN CENAZE TÖRENİ AÇIKLAMASI

SÜMER TİLMAÇ'IN CENAZE TÖRENİ AÇIKLAMASI

2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı ve son olarak "Çakallarla Dans" filminde oynadı.

CENAZE TÖRENİ AÇIKLAMASI

SEDAT Peker'in düğününde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Sümer Tilmaç yarın toprağa verilecek. Tilmaç'ın cenaze namazı Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak. Tilmaç, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

DÜĞÜNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in Esma Sultan Yalısı'ndaki düğünü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

OYUNCU Sümer Tilmaç'ın ölümüyle ilgili olarak Liv Hospital Hastanesi'nde, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu tarafından açıklama yapıldı.

HASTANEMİZE ŞUURU KAPALI GELDİ

Doç. Dr. Çatakoğlu, şunları söyledi:

“Ünlü Oyuncu Sümer Tilmaç, katıldığı bir davette geçirmiş olduğu ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle şuurunu kaybetmiş bir halde ambulansla hastanemize getirildi. Hastaneye getirildiğinde şuuru kapalıydı ve kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Ciddi kalp yetmezliğiyle geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ileri yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Sümer Tilmaç'ı maalesef kaybettik. Bilinen ciddi kalp yetmezliği olan bir hasta. Bu nedenle kalp durması söz konusu olabiliyor.

İLERİ DESTEĞE RAĞMEN SONUÇ ALAMADIK

Tedavi altında olan bir hastaymış. Tedavilerde birtakım ilerlemelerin yapılması gerekiyordu. Ancak bu talihsiz olay bu akşam gerçekleşmiş. Kalp durması davet esnasında oluyor. Ambulansla buraya getirildiğinde kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Nefes almıyordu, şuuru da kapalıydı. Gerekli müdahaleleri burada gerçekleştirdik. Solunum cihazı, kalp masajı ve gerekli ileri desteğe rağmen destek alamadık."

 

MESUT YAR'IN ANLATTIKLARI

Tilmaç'ın ölüm haberini, düğüne birlikte gittiği arkadaşı, televizyon programcısı ve sunucusu Mesut Yar açıkladı. Yar, hastane önünde bekleyen gazetecilere, "Kaybettik Sümer abimizi. Birlikte bir düğüne gittik. Aynı arabaya bindik, aynı masadaydık, sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başmız sağolsun. Büyük adamdı. Daha bir hafta önce yazısını yazmıştım vefasızlığın. Öyle işte. Kimse yok. Biz bizeyiz" diye konuştu

İŞTE HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMALAR

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR

1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968'de İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210'dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynamıştır. Bugün halen Yeşilçam oyuncuları denen oyuncular grubundan gelip günümüz tiyatro ve sinema sektöründe tutunmuş sayılı oyunculardan biriydi.

OYNADIĞI FİLİMLER

sumer-tilmac-kim.jpg

Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, Meraklı Köfteci, Vatandaş Rıza, Ah Güzel İstanbul, Gırgıriye, Kılıbık, Damga, Acı Dünyalar, Reis Bey, Kahpe Bizans ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, 2002 yılında Son filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı ve son olarak "Çakallarla Dans" filminde oynadı.

Kaynak:Haber Kaynağı