Sultanahmet'te korku dolu dakikalar

Sultanahmet'te korku dolu dakikalar

Sultanahmet'te, tramvaya enerji sağlayan 'kataner teli' koptu. Telin tramvayın üzerine düşmesi üzerine patlamalar meydana geldi ve duman yükseldi.

Kabataş-Bağcılar seferini yapan tramvay, saat 12.15 sıralarında Sultanahmet durağına yaklaştığı sırada, tramvaylara enerji veren kataner teli koptu. Enerji kesilince tramvay, durağa giremeden olduğu yerde kaldı. Telin tramvayın üzerine düşmesi üzerine patlamalar meydana geldi ve dumanlar yükseldi. Bunun üzerine tramvaydaki yolcular kısa süreli panik yaşadı. Yolcular, kapıların açılmasının ardından tahliye edilirken, durum İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye bildirildi. 

“TERÖR SALDIRISI SANDIM"

Bir görgü tanığı, “Gök gürültüsü gibi sesler gelmeye başladı. Daha sonra patlama sesleri geldi. Terör saldırısı mı oldu acaba diye düşündüm. Tramvayın elektrik aksamında sorun varmış" dedi.

SEFERLER 2,5 SAAT YAPILAMADI

Kısa sürede bölgeye gelen ekipler kataner telini tamir etmek için çalışmalara başladı. Çalışmalar nedeniyle tramvay seferleri Beyazıt-Sirkeci arasında iki yönlü trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 2.5 saat kapalı olan Beyazıt-Sirkeci arası tramvay seferleri sorunun giderilmesinin ardından tekrar başladı.