SULTANAHMET PATLAMASI;10 ÖLÜ 15 YARALI

SULTANAHMET PATLAMASI;10 ÖLÜ 15 YARALI

SULTANAHMET Meydanı'nda gerçekleşen patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği 10 ölü var açıklaması yaptı

AKP'DEN AÇIKLAMA 12: 55
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamaya ilişkin "Sultanahmet'teki alçak saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz" dedi.

YAYIN YASAĞI

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya jet hızıyla yayın yasağı getirildi.

LEVENT ÜZÜMCÜ'DEN MANİDAR AÇIKLAMA

Canlı bomba tarafından gerçekleştirilidiği düşünülen Sultanahmet'teki patlama hakkında sanatçı Levent Üzümcü'den çarpıcı bir açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Üzümcü, AKP'nin patlama nedeniyle 'yapması beklenen' açıklamayı paylaştı.

Üzümcü şunları yazdı:

Dışarda ve içerde korkunç hatalar yaptık demeyeceklerdir tabii ki;"Güçlü Türkiye'nin düşmanları iş başında" açıklaması beklerken milyonlar.

 

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın ardından meydan çevresinde çok geniş bir alan polis tarafından güvenlik altına alındı.
Vatandaşların meydana girişlere izin verilmiyor. Sultanahmet tramvay durağından itibaren polis yolu keserken meydanda bulunan vatandaşlar güvenlik şeridinin dışına çıkarıldı. Meydanda polis, itfaiye ve ambulans yetkilileri ile görevliler dışında kimse kalmadı. Bir polis helikopteri ise havadan olay yerinin üzerinde uçuş yapıyor.

OLAY ANINDA PANİK GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

59 AMBULANS SAYDIM (OLAY SONRASI FOTOĞRAFLARI )

Sultanahmet'te bir otelde çalışan Murat Manaz isimli görgü tanığı patlama anını ve sonrasında yaşanılanları şu şekilde anlattı:
"Saat 10.19 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Gökyüzüne baktığımda ise martılar havada uçuşuyordu. Meydan bir anda kalabalıklaştı. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Olay yerine gittiğimde gördüm. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu"

DİĞER GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR


Başka bir görgü tanığı da, "Çok şiddetli bir patlama oldu, geldim hemen buraya koşarak, yerde yatıyorlardı. İnsan vücudu parçaları vardı" dedi. 

Olay anına tanık olan Erdem Köroğlu ise, "Biz yakındaki bir işyerinde çalışıyoruz. Bir anda kalabalık oldu, bir sürü yaralılar olduğunu fark ettik, yerde yatıyorlardı. Çok gürültülü bir patlamaydı. Etraftaki binalar sarsıldı" diye konuştu.

TWITTER HESABINDAN YAZDI

Olaya tanık olduğunu belirten bir kişi ise twitter hesabından,  25-30 yaşlarında beyaz tenli siyah saçlı birinin Dikilitaş'a doğru koşup kendini patlattığını iddia etti. 

Patlamanın Alman turist kafilesine yönelik bir saldırı olduğu ve canlı bombanın kendisini patlattığı bir diğer iddia arasında.

İSTANBUL VALİLİĞİ 10 ÖLÜ 15 YARALI VAR

İstanbul Valiliği : 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir .Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir.

2 YARALI HASTANEYE GETİRİLDİ


Olay yerinden 2 yaralı Haseki Hastanesi'ne getirildi.

HASTANEYE KALDIRILAN YARALILARDAN 1'İ HAYATINI KAYBETTİ 11:35

Sultanahmet'teki patlamada yaralanıp Haseki Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 1'i hayatını kaybetti. Hastaneye olay yerinden toplam 5 yaralının getirildiği, bunlardan 1'i ağır 4 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Öte yandan canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi.

OLAYIN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı