SULTANAHMET KATLİAMINI DÜNYA BÖYLE DUYURDU

SULTANAHMET KATLİAMINI DÜNYA BÖYLE DUYURDU

Bild Online: İstanbul’un turistik bölgesinde canlı bomba- Çok sayıda ölü ve yaralı var

Sultanahmet Meydanı’ndaki patlama Alman basınında

ALMAN BASINI

Sultanahmet Meydanı’nda bu sabah meydana gelen patlama Alman basınında geniş yer buldu. Haber, gazetelerin internet sitelerinde manşete çekildi.
Bild Online: İstanbul’un turistik bölgesinde canlı bomba- Çok sayıda ölü ve yaralı var
“İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet’te meydana gelen patlamada 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı. Basında yeralan ilk haberlere göre, bir kişinin kendisini patlattığı belirtiliyor.”
Welt Online: İstanbul’daki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var
“Ayasofya ve Sultanahmet Cami yakınında patlama: İstanbul’un turistler tarafından sevilen tarihi bölgesinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Patlamanın nedeni henüz belli değil.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: İstanbul’da patlma
“İstanbul’un turistik semti Sultanahmet’te meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Olayın boyutları hakkında henüz net bilgi yok. Patlamanın meydana geldiği yer Ayasofya ve Sultanahmet Cami’ne çok yakın.”
Spiegel Online: İstanbul’un turistik bölgesinde patlama, çok sayıda ölü var
İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü bulunuyor. İlk gelen bilgilere göre patlmanın canlı bomba olma ihtimali var.

AMERİKAN ELÇİSİNDEN AÇIKLAMA

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass: Sultanahmet'teki patlamayla ilgili haberleri yakından takip ediyoruz. Kalplerimiz olaydan etkilenenlerle.

Kaynak:Haber Kaynağı