SULTANAHMET KATLİAMI İSVİÇRE BASININDA

SULTANAHMET KATLİAMI İSVİÇRE BASININDA

Le Matin gazetesi: İstanbul’un kalbinde saldırı…“İstanbul’un turisttik bölgesinde...

İsviçre basını bu sabah İstanbul da yaşanan saldırıya geniş yer ayırırken İsviçre’nin önde gelen gazeteleri haberi şu şekilde okurlarına duyurdu:

Le Matin gazetesi: İstanbul’un kalbinde saldırı…


“İstanbul’un turisttik bölgesinde patlama, en az 10 ölü 15 yaralı. Olay Ayasofya ve Sultanahmet cami yakınında oldu. Şimdi gözler Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerine çevrilmiş bulunuyor.”

Tribüne de Geneve gazetesi: İstanbul’un kalbinde saldırı bir çok ölü var


“Türk yetkililer İstanbul Sultanahmet turistik ilçesinde meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğunu açıklarken ayrıca bunu hangi terör örgütünün yaptığını da araştırıyor”

 


Blick gazetesi: İstanbul’da turizm bölgesinde patlama en az 10 ölü 15 yaralı


“İstanbul da Ayasofya ve Sultanahmet cami yakınında patlama yaşanırken 10 kişinin hayatını kaybettiği 15 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ancak bu rakamların artacağı da gözleniyor. Saldırıda daha çok Alman turistlerin hedef olduğu ve ölenlerin 9’unun Alman olduğu da ilk saptamalara göre belirlendi. Olayın bir intihar bombacısı tarafından yapıldığı da iddialar arasında bulunuyor.”

24 Heures gazetesi: İstanbul’da katliam


“Sabah saatlerinde Sultanahmet ve Ayasofya camisinin yakınlarında patlayan bomba sonucunda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken 15 kişinin de yaralandığı valilik tarafından açıklandı. Olayı şu ana kadar kimsenin üstlenmemesi merak konusu olurken yetkililer bunun bir intihar saldırısı olduğu konusunda birleşiyorlar. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artmasından korktuklarını ifade ediyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı