SÜLEYMAN SOYLU'DAN ŞAKA GİBİ AÇIKLAMA

SÜLEYMAN SOYLU'DAN ŞAKA GİBİ AÇIKLAMA

Erdoğan kontenjanından çalışma bakanı koltuğunu alan eski Demokrat Partili Süleyman Soylu'dan özel sektör meslek kursu mezuniyet töreninde konuştu.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılında istihdam oranını yüzde 55'e çıkarma hedeflerinin olduğunu belirterek, "Hedefimiz 2016 yılında 1 milyon kişiye iş imkanı bulmak" dedi.

FABRİKALAR KENDİ ÇALIŞANINI EĞİTİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Toyota Otomotiv Türkiye, Toyota Boshoku A.Ş. ve Yazaki Otomotiv Kablo Sanayi A.Ş. arasında 3 bin kişilik istihdam garantili mesleki eğitim kursu ile bin kişilik işbaşı eğitim programı sözleşmesinin imza törenine katıldı. İşkur Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, Toyota Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Hiroshi Kato, Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Halim Turhan ve Yazaki Genel Müdürü Alper Yıldızdaş'ın da katıldığı imza töreni, Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Proje ile otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu işgücü meslek liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yetiştirilecek.

ÜLKENİN ZENGİNLEŞMESİNİ İSTEMEYENLER VAR

Törende konuşan Süleyman Soylu kamu düzenini bozanların ülkenin insanına büyük bir yanlış yaptığını söyleyerek, "Ülkemin demokrasi heyecanına, ülkemin büyüme ve zenginleşme, yükselme heyecanına ket vurmak isteyenler ülkeme de, insanlarımıza da geleceğimize de büyük bir yanlış yapmaktadırlar. 1 Kasım'ın Türkiye'yi götüreceği yeri hesap eden bazıları, ülkenin bu yükselmesinin önünü kesmek için başka bir plan devreye sokmuşlardır" diye konuştu.

Ak Parti hükümeti kurulduğundan bugüne ülkede yapılan yatırımın 150 milyar dolar olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan 2002 yılına kadar olan yatırım miktarı sadece 15 milyar dolardır. 2002 yılından bugüne kadar Türkiye'ye gelen toplam yatırım miktarı 150 milyar dolara ulaşmıştır. Bu bizim attığımız adımların ne kadar isabetli olduğu, Türkiye'nin hangi noktaya gittiği ve Türkiye'nin nasıl bir süreç içinde olduğunun en temel hikayelerinden bir tanesidir" dedi.

1 MİLYON İŞSİZE İŞ BULACAĞIZ

Süleyman Soylu, 2016'da 1 milyon kişiye iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini açıklayarak, "Hedefimiz 2016 yılında 1 milyon kişiye iş imkanı bulmak. Türkiye özellikle kayıt dışının kayıt içine alınmasında büyük bir başarı hikayesine imza atmıştır. Yüzde 52'lerden yüzde 133.6'lara getirmiştir. 2023 yılında istihdam oranımızı yüzde 55'e çıkarma hedefimiz var. Bizim kadın istihdamını yüzde 41'e çıkarma hedefimiz var. Bizim işsizliği yüzde 5'e düşürme hedefimiz var" diye konuştu.

Bakan Soylu daha sonra fabrika yöneticileri ile protokole imza attı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı